Home Beograd Čija pobeda u Nišu je nesporna: Još se čeka zvanično proglašenje pobednika

Čija pobeda u Nišu je nesporna: Još se čeka zvanično proglašenje pobednika

31
0
nis wikimedia commons
Foto; Wikimedia Commons

U izbornoj noći, kod Spomenika oslobodiocima Niša, proglasili su oslobođenje. Lideri niške opozicije jutros ponovo na okupu i ponovo tvrde da je Niš oslobođen i da je opozicija dobila 3.332 glasa više. „Izborni rezultat branićemo pravnim sredsvima. Nećemo podleći pritiscima da izađemo da demonstriramo, da se bacaju kamenice, da se raskrvare niške glave“, poručuje doktor Dragan Milić.

Na okupu su bili u izbornoj noći, proglasili pobedu, pa se javno nisu svi zajedno pojavljivali do danas. Danas – isti sastav, ista poruka.

„SNS u Nišu više nema većinu, što znači da nije više na vlasti. Pokažite da ste vitezovi i priznajte ono što cela Srbija zna, a to je da ste izgubili Niš“, kaže Dragan Milić, GG „Dr Dragan Milić“.

Čovek po kome se zvala lista kaže da nisu, da je pobeda SNS-a u Nišu nesporna, a nesporno, u najvećoj niškoj opštini, većina pripada opoziciji. Svojima zamera što su već slavili uz trubače.

„Ja sam njima rekao, „ljudi, nemojte da žurite“. Pustite njih, neka oni žure. Time će da vam pokažu da ništa ne misle o Nišu, već da im je samo stalo da se dočepaju fotelje. Nemojte da budete isti“, kaže Aleksandar Vučić.

Sve fotelje u gradu sada ima SNS i njihovi koalicioni partneri. Za 12 godina vlasti iz redova SNS-a promenila su se tri gradonačelnika. I dalje aktuelna, Dragana Sotirovski, pre dve nedelje se za rejting u Nišu zahvalila našem mediju.

„Hvala Vam što svima nama podižete rejting, zato što pravite priče gde priče nema. Hvala Vam“, kaže Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša ispred SNS-a.

Rejting Sotirovski, ipak, pokazalo se najpre u stranci, došao je od prvih redova do tribina na završnom mitingu SNS-a u Nišu. A šta se dešava sa rejtingom stranke? Izašli su na izbore pojačani sa još 7 koalicionih partnera i prvi put dobili nedovoljno glasova da sami formiraju vlast u Nišu.

Od apsolutne većine, do klackalice u kojoj su izloženi mogućnosti da odu u opoziciju.

„Pre svega moram da se zahvalim gospođi Sotirovski. Mislim da je pomogla da se podigne rejting opozicije, a spusti rejting režima“, kaže politikolog Dragan Stojadinović.

Opoziciji je pomoglo, kaže novinar Nikola Đukić i to što se pojavila nova grupa građana, a Nišlije su tražile nove ljude. Takođe, navodi i ono što Nišlije vide svakodnevno, a mogli su i na putu do birališta.

„Neasfaltirane ulice, rupe, asfaltirane koje posle mesec dana propadaju, loš kvalitet i asfalta i vazduha, mislim da su dosta doprineli kako će građani glasati na ovim izborima“, kaže novinar Južnih vesti Nikola Đukić.

U nabrajanju su i isključivo partijsko zapošljavanje, afere, sporni ugovori, nekima se bavi i tužilaštvo. Adut SNS-a sada je Dragoslav Pavlović, koji prima čestitke, slavi uz trubače i ruskog odbonika i obećava.

„Ono što će biti u fokusu jesu naši građani, njihov bolji život, rast i napredak grada“, kaže Dragoslav Pavlović, kandidat SNS za gradonačelnika.

Iz opozicije SNS-u poručuju da nisu u poziciji da daju obećanja.

„Budite ozbiljni. Nemojte na Nišu da polomite zube i zbog Niša izgubite vlast u celoj Srbiji“, kaže Milić.

Još se čekaju konačni izborni rezultati i posle više nezvaničnih, zvanično proglašenje pobednika.

Izvor: N1 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here