Home Beograd Zrenjaninska opozicija: Ako ima novca za Nacionalni stadion, ima i za zdravu...

Zrenjaninska opozicija: Ako ima novca za Nacionalni stadion, ima i za zdravu vodu

39
0
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Koalicija „I voda i sloboda“ koja na lokalnim izborima u Zrenjaninu učestvuje na listi „I voda i sloboda – NADA – Ujedinjena opozicija Zrenjanina“, saopštila je da će se pored vode i slobode zalagati i za rešavanje drugih problema Zrenjaninaca.

Kada je reč o vodi, iz ove koalicije, koja je na listi pod rednim brojem četiri, naveli su da je regionalni vodovod rešenje za ceo region Srednjeg Banata jer bi se voda dovodila sa kvalitetnih i obilnih izvorišta koja postoje u slivu Dunava i da bi se takva već kvalitetna voda transportovala do svih naseljenih mesta, a tamo bi se samo finalno kontrolisala i dezinfikovala prema potrebi.

Navode da je takvo rešenje relativno skupo, ali da je dugoročno gledano jeftinije jer se voda ne bi prerađivala i bila bi konstantno jeftina i u količinama koje bi bile dovoljne za svo stanovništvo regiona sada i u budućnosti.

„Ako ima novca za Nacionalni stadion koji je otprilike tri puta skuplji od regionalnog vodovoda, onda se moraju naći i novac kako bi se obezbedilo osnovno pravo čoveka na zdravu vodu“, naveli su.

Iz te koalicije saopštili su da će se zalagati za slobodu jer egzistencija mnogih Zrenjaninaca zavisi od dobre volje političkih moćnika, a da je neprihvatljivo da se građani primoravaju da glasaju za vladajuću stranku i da onda moraju da dokazuju kako su glasali, posebno da se novcem svih građana kupuju glasovi koji se posle prikazuju kao demokratski.

Pored vode i slobode zalagaće se i za završetak obilaznice, besplatne udžbenike i vrtiće, za bolju i efikasniju primarnu zdravstvenu zaštitu u gradu i našim selima, čistiji i uređeniji Begej po uzoru na gradove u regionu, kao i da lokalna samouprava podstakne lokalne preduzetnike vlasnike malih i srednjih preduzeća.

Ukazali su da je Zrenjanin nekada bio jedan od najvećih industriskih centara bivše Jugoslavije i da je od poslednjeg popisa izgubio 16.000 građana.

„Koalicija i voda i sloboda se zalaže za to da vratimo oteti grad u ruke gradjana Zrenjanina, samo masovnim izlaskom na izbore 2.juna uvereni smo da će se desiti promene koje naši sugradjani čekaju više od jedne decenije“, poručili su.

Izvor: Nova.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here