Home Beograd Nestorović: Neću nikoga podržati u Novom Sadu, tražićemo da izbori budu poništeni

Nestorović: Neću nikoga podržati u Novom Sadu, tražićemo da izbori budu poništeni

46
0
Foto: N1

Lider pokreta „Mi Snaga naroda“ Branimir Nestorović rekao je da neće podržati nijednu izbornu listu u Novom Sadu.

Samo nekoliko dana nakon što je objavljen snimak na kojem Nestorović govori da su u pregovorima da podrže jednu „ozbiljnu opozicionu listu u Novom Sadu“ sa kojom bi mogli da imaju saradnju i u kasnijem periodu, lider pokreta „Mi Snaga naroda“ kaže da se ne seća da je rekao da će nekoga podržati, piše 021.

„Ono što su razne novine pisale o meni konkretno, delimično i o pokretu, spada u kategoriju najnižeg novinarstva koje postoji, sa tezom da ja podržavam neke soroševce, pri čemu se ja ne sećam da sam rekao da ćemo mi podržati nekoga. Mi u Novom Sadu nećemo nikog podržati zato što smatramo da su izbori u Novom Sadu potpuno neregularni i mi smo tražili izjašnjenje Ustavnog suda i Višeg suda u Beogradu da se ti izbori ponište, zato što je učinjena diskriminacija našeg prava“, navodi Nestorović.

Nestorović je prethodno rekao da se razgovara o podršci jednoj listi kako 10 odsto glasova podrške koje ima u Novom Sadu ne bi bilo „bačeno u vetar“.

Nestorović je na današnjoj konferenciji za medije rekao da je prošlao „toplog zeca“ u ovom izbornom ciklusu, a da je sve rezultiralo odbijanjem lista ili onemogućavanjem pokreta „Mi Snaga naroda“ da podnesu izbornu listu.

Podsetimo, Nestorović je podneo tužbu protiv Srbije i Gradske izborne komisije zbog toga što im je odbijena lista za Novi Sad.

 

Formalni razlog za odbijanje je bio taj što nisu imali dovoljnu zastupljenost žena na listi.

Podsetimo, poslednja istraživanja iz marta pokazuju da je „Mi snaga naroda“, uprkos podelama unutar pokreta, zadržala podršku u Novom Sadu i da bi najverovatnije prešla cenzus.

Faktor plus procenjuje da Nestorovićev pokret ima 3,2 odsto podrške, dok Nova srpska politička misao toj grupi građana daje čak 7,5 procenata.

S obzirom na to da je na decembarskim izborima u Novom Sadu razlika između koalicije okupljene oko vlasti i najveće opozicione liste bila oko 10.000 glasova, tumačilo se da bi upravo Nestorovićev „igrač“ u Novom Sadu mogao da bude tas na vagi.

Izvor: Nova.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here