Home Gradski izbori „Vršac zaslužuje bolje“: Pozivamo medije da se uzdrže od pristrasnog izveštavanja

„Vršac zaslužuje bolje“: Pozivamo medije da se uzdrže od pristrasnog izveštavanja

55
0
Foto: N1/ Vršac zaslužuje bolje
Foto: N1/ Vršac zaslužuje bolje

Predstavnici izborne liste pod nazivom „Vršac zaslužuje bolje“, koja okuplja sve stranke opozicije u tom banatskom gradu, tvrde da podnošenje liste „Biramo Vršac“ predstavlja pokušaj vlasti da „mimikrijom izigra opoziciju i dovede građane u zabludu za koga će glasati“.

„Šokantnije od samog formiranja te liste jeste način na koji se odvija kampanja u medijima koje finansiraju građani Vršca. Umesto objektivnog informisanja i promovisanja demokratskih vrednosti, svedoci smo brutalnih izmišljotina, ličnih napada na kandidate sa liste „Vršac zaslužuje bolje“ i potpunog ignorisanja njihovih aktivnosti na terenu“, saopštila je ta opozicona koalicija.

Kako se dodaje u saopštenju, takvo ponašanje medija ne samo da izaziva odbojnost i gađenje prema određenim političkim opcijama, već direktno utiče na kvalitet izbornog procesa i slobodnu volju građana.

„Demokratija funkcioniše samo kada su građani informisani, kada imaju pristup različitim političkim stavovima i kada mogu slobodno donositi odluke na osnovu tih informacija. Stoga, pozivamo sve medije da se pridržavaju profesionalnih standarda, da se uzdrže od pristrasnog izveštavanja i da doprinesu stvaranju atmosfere u kojoj građani mogu slobodno i informisano donositi svoje političke izbore“, poručuju iz koalicije „Vršac zaslužuje bolje“.

Izvor: N1 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here