Home Некатегоризовано Iako ne izlaze na lokalne izbore, kragujevački SNS svakodnevno dokazuje ljubav prema...

Iako ne izlaze na lokalne izbore, kragujevački SNS svakodnevno dokazuje ljubav prema predsedniku

55
0
glasanje_srbijaizbori

Iako Kragujevac drugog juna nema lokalne izbore, gradski odbor Srpske napredne stranke svakodnevno je aktivan u slanju mejlova redakcijama u Kragujevcu. Ali ne o lokalnim temama, već isključivo i samo o podršci predsedniku Vučiću i njegovoj, kako pišu, „nadljudskoj“ borbi za Srbiju. Kragujevački novinari smatraju da je to ništa drugo do dodvoravanje vođi i da takva saopštenja nemaju nikakve koristi za građane Kragujevca.

I sada već kao po nekom pravilu, obično u kasne sate, na mejlove kragujevačkih redakcija stižu saopštenja lokalnog SNS-a. I pomislili bismo – sigurno je nešto važno za Kragujevac.

„Imam utisak da oni imaju jedan skup reči koje koriste: „Đilasova opozicija, zločinački Zapad, nadnaravna borba predsednika Vučića“ i onda pomešaju te reči i koriste kada im treba. Zanimljivo je da oni sva ta saopštenja uglavnom šalju negde pred ponoć“, kaže Jovanka Nikolić sa portala Glas Šumadije.

Zanimljivo je i to da se lokalni odbor Srpske napredne stranke, koji od osnivanja funkcioniše kao povereništvo, skoro nikada ne bavi gradskim temama.

„Oni se već jedno dve i po godine, koliko traje ta prepiska njihova, ni u jednom trenutku nisu osvrnuli na neki lokalni problem ili na prozivke opozicije. To su samo pisma podrške predsedniku Vučiću, dakle potpuni eskapizam u kome živimo“, kaže Zoran Mišić, dopisnik lista Danas.

To bežanje od stvarnosti je izgleda postalo svojstveno kragujevačkim naprednjacima, koji se nekoliko puta nisu pojavili ni na sednicama Skupštine grada, na kojima je trebalo da se raspravlja o važnim gradskim temama.

„Umesto da odgovore na to šta je sa dva i po miliona evra iz budžeta datih privatnom vlasniku, šta je sa tržnicom koja je pre neki dan ušla u petu godinu rekonstrukcije, oni samo kažu – nadnaravna borba predsednika Vučića i time su završili posao. Možda kod predsednika Vučića, ali ne i kod Kragujevčana“, kaže Jovanović.

„Totalni raspad sistema“

A šta o tome misle Kragujevčani?

„Više bi trebalo lokalne teme, jer baš je loša situacija u gradu i što se tiče gradnje i asfalta, ništa se ne ulaže“.

„Samo Vučić i njihove neke teme koje ljude bukvalno ne interesuju“.

„Ne znaju šta treba da se radi, osim da se dodvoravaju i da šere kao pudlice svom vrhovnom vođi. Znači totalni raspad sistema“.

Autor stranačkih saopštenja izgleda nikada ne spava. Na mejlove nam i dalje, baš negde oko ponoći, stižu saopštenja, tačnije neiscrpna podrška predsedniku i odbrana njegovog lika i dela.

„To je taj momenat, recimo, Pere pisara u Živki ministarki ili Ilije Čvorovića iz Balkanskog špijuna: „Mene ako se sete, sete“. Ismevali smo te stvari, te floskule, to praznoslovlje „I posle Tita, Tito“ i trčanje štafete. A danas vidimo da članovi SNS-a trče štafetu svaki dan i šalju ta pisma ljubavi svom najvećem sinu“, kaže Mišić.

Izvor: N1

 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here