Home Beograd Biramo Zemun: Školama potrebne kuhinje, unapredićemo sistem obrazovanja

Biramo Zemun: Školama potrebne kuhinje, unapredićemo sistem obrazovanja

53
0
Foto: Direktno.rs/ATA images
Foto: Direktno.rs/ATA images

Kandidat za odbornika koalicije „Biramo Zemun“ Branislav Klašnikov ocenio je da neke škole nisu temeljno renovirane decenijama i da ta koalicija želi da unapredi sistem obrazovanja na području opštine, a naročito da uredi rad školskih kuhinja kako bi svi đaci imali zdrave obroke tokom boravka u školi.

On je u pisanoj izjavi naveo i da su školska dvorišta u lošem stanju, a da su kuhinje koje su korišćene za pripremu obroka odavno zatvorene, te da hranu za decu dostavljaju „raznorazni keterinzi“.

„Gde god je to moguće obnovićemo kuhinje koje bi mogle da kuvaju ukusan, zdrav i hranljiv obrok za nekoliko škola, a gde to nije moguće napravićemo nove kako bi dane koje deca provode u školi učinili što bezbrižnijim“, izjavio je Klašnikov.

Dodao je da je kao otac dece od osam i 14 godina svedok da se sistem obrazovanja nije promenio od kada je on išao u školu i da je situacija sada i mnogo gora.

„Prosvetni radnici su dovedeni u nezavidan položaj, uslovi rada su se pogoršali, a nastavnici ne mogu da žive pristojno od svoje plate“, rekao je Klašnikov.

Kako je rekao, uslovi u obrazovanju su takvi da danas malo ko želi da bude učitelj, nastavnik ili profesor u srednjoj školi, a da je iz fizike, matematike, nemačkog i informatike, kao i iz ostalih predmeta teško naći nekog ko želi da se bavi tim „časnim zanimanjem“.

„Pored izgradnje novih, želimo da obnovimo i postojeće škole, da uredimo dvorišta i da u svakoj školi obezbedimo nove terene za sport i tribine kako bi se deca što više bavila sportom. Ozelenećemo površine i u njih postaviti letnje učionice u kojima će nastavnici deci od ranog proleća do kasne jeseni moći da održavaju nastavu na otvorenom“, dodao je Klašnikov.

Listu „Biramo Zemun“, koja će biti osma na listiću za glasanje za lokalnu skupštinu, čine Zeleno-levi front, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Ekološki ustanak, Novo lice Srbije i Politička platforma „Solidarnost“.

 

Izvor: N1 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here