Home Beograd Aleksić: Srbiju okupirali mafijaši, nisu svesni da će doći momenat kad će...

Aleksić: Srbiju okupirali mafijaši, nisu svesni da će doći momenat kad će institucije početi da rade svoj posao

34
0
Foto: N1/ NPS
Foto: N1/ NPS

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodni poslanik Miroslav Aleksić izjavio je danas u Novom Bečeju da su Srbiju okupirali mafijaši i kriminalci koji se ponašaju kao da su nasledili državu i da mogu da rade šta hoće, a nisu svesni da će doći momenat kada će institucije početi da rade svoj posao i kada će pravosuđe da sudi po zaslugama.

„Danas je u Srbiji sve poremećeno. Više nemamo lokalne samouprave. Ustav i zakoni ove zemlje kažu da lokalna samouprava treba sama da upravlja u interesu svojih građana i da nezavisno donosi odluke. Za to služe odbornici, opštinsko veće, ali i predsednik opštine. Ipak, oni danas isključivo izvršavaju naloge iz svojih partijskih centrala, vrlo često protiv interesa sopstvenih opština“, izjavio je Aleksić, saopštio je NPS.

Prema rečima Aleksića, Srbija je postala partijska država u kojoj jedan čovek donosi odluke o svim gradovima i opštinama i on je kandidat na sve funkcije u zemlji, a građani služe da budu pritisnuti i ucenjeni da glasaju za one koje ne žele.

„Uzurpirali su vlast i zarobili medije sa nacionalnom frekvencijom. Skoro milion ljudi u javnom sektoru ima zadatak da skupi kapilarne glasove pod pretnjom i ucenom. Na vlasti su neznalice i nesposobni. Kada se ugasi poljoprivreda, ugasiće se i selo i ostati pustoš. Umesto da ulažemo u svoju zemlju, mi je dajemo strancima. U Boru Kinezi struju plaćaju 50 posto jeftinije. To je skandal“, kazao je Aleksić.

Aleksić je u okviru kampanje, pored Novog Bečeja, posetio i Zrenjanin, Žitište i Kikindu i razgovarao sa građanima o predstojećim izborima i svakodnevnim problemima sa kojima se suočavaju.

„Da se vlast u Kikindi plaši poraza govori činjenica da su napravili lažnu listu sa čovekom koji se zove isto kao ja. Ta lista je pod brojem pet. Taj čovek je ovde izabran da građane Kikinde dovede u zabludu i bude jedna od fantomskih lista Srpske napredne stranke. Ne nasedajte na to i glasajte za pravu opoziciju“, istakao je Aleksić.

Aleksić je pozvao građane da ne dozvole da sve ovo što su gledali prethodnih 12 godina i dalje gledaju, a videli su, kako je naveo, samo bahaćenje vladajuće stranke i korupciju.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here