Home Некатегоризовано (VIDEO) Lazović „doradio“ grafit o bojkotu izbora: Rukopis SNS-a

(VIDEO) Lazović „doradio“ grafit o bojkotu izbora: Rukopis SNS-a

32
0
Foto: N1/Zeleno-Levi front/Printscreen
Foto: N1/Zeleno-Levi front/Printscreen

Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je da se „prepoznaje rukopis“ Srpske napredne stranke u ispisivanju grafita „bojkot“ po ulicama Beograda.

„Jasno je i zbog čega to rade, da unesu razdor i da odvrate ljude od izlaska na izbore kako bi lakše oteli i ono što im ne pripada. Posebno je važno da napomenemo da je u velikom broju gradskih opština u Beogradu, opozicija čak na nameštenim izborima u decembru, imala veliku većinu glasova, pa je jedini način da SNS sačuva vlast u njima, da građani bojkotuju ove izbore“, rekao je Lazović u pisanoj izjavi.

On je kazao i da zato ZLF „poziva sve da prepoznaju rukopis SNS-a u ovim grafitima„.

ZLF je danas na društvenoj mreži X objavio i video snimak na kom se vidi kako Lazović, roze sprejom, ispod grafita koji poziva na bojkot, dopisuje: „Rukopis SNS-a.“

„Pink sprej“ postao je, inače, uobičajeno oružje kopredsednika Zeleno-levog fronta. Na protestu „Srbija protiv nasilja“, u oktobru prošle godine, Lazović je u ružičasto ofarbao tablu na ulazu u prostorije Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

 

 

Mesec dana ranije, takođe tokom protesta „Srbija protiv nasilja“, u pink boju ofarbao i tablu na ulazu u Radio-televiziju Srbije (RTS).

 

Taj potez su osudili predsednik Upravnog odbora RTS-a Branislav KlanščekMinistarstvo informisanja i telekomunikacija, kao i Udruženje novinara Srbije (UNS).

Lazović je na kritike odgovorio da je svako ko je bio na protestu mogao da čuje da je prvo pozvao građane da aplauzom pozdrave novinare i zaposlene RTS-a koji rade profesionalno, ali da osude uređivačku politiku, što su oni i uradili.

 

Izvor: N1 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here