Home Gradski izbori Opozicija tvrdi da vlast u Novom Sadu pokušava da im onemogući da...

Opozicija tvrdi da vlast u Novom Sadu pokušava da im onemogući da izađu na izbore

32
0
Novi Sad - Srbija izbori
Foto: RTV (Ilustracija)

Predstavnici opozicionih stranaka iz koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ ocenili su da je odluka Gradske izborne komisije (GIK) da ne prihvati tu izbornu listu zbog nepravilnosti, pokušaj vlasti da spreči opoziciju da učestvuje na lokalnim izborima u glavnom gradu Vojvodine 2. juna ili da ih osujeti u kampanji.

Prvi na toj opozicionij listi Miloš Tubić kazao je novinarima da se vladajuće stranke boje gubitka vlasti u Novom Sadu i da zato „vrše opstrukcije opozicije“.

„To se radi samo da naša lista ili ne bi bila proglašena ili da se odugovlači sa njenim prihvatanjem, da bi opoziciji što manje vremena ostalo u kampanji. Naravno, fantomske liste Srpske napredne stranke su ekspresno prihvaćene i bez zamerki ovog tipa“, rekao je novinarima.

GIK je sinoć naložio koaliciji „Udruženi za slobodan Novi Sad“ da u roku od 48 sati isprave nedostatke inače će njihova lista biti odbačena.

Koaliciju „Udruženi za slobodni Novi Sad“ čine Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Srbija centar, Građanski pokret „Bravo“, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Nova Demokratska stranka Srbije, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Ekološki ustanak i „Pokret za preokret“.

Izvor: N1 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here