Home Beograd Parandilović: Predložiću kolegama iz „Srbije protiv nasilja“ da izađemo na izbore

Parandilović: Predložiću kolegama iz „Srbije protiv nasilja“ da izađemo na izbore

48
0
Foto: N1 arhiva
Foto: N1 arhiva

Poslanik koalicije Srbija protiv nasilja i predsednik stranke Novo lice Srbije Miloš Parandilović izjavio je da će kolegama iz opozicije predložiti da se izađe na izborima koji će biti održani 2. juna.

Parandilović je agenciji Beta kazao da je odluka Ane Branbić i Aleksandra Vučića da se 2. juna objedine svi gradski i lokalni izbori očekivana.

Bojkot izbora je besmislen. Smatram da opozicija mora da se bori. Niko za Srbijom neće zaplakati ako nama do nje nije stalo. Na sednici predsedništva Srbije protiv nasilja predložiću da učestvujemo na izborima 2. juna“, rekao je on.

Upitan da li očekuje da će vlast primeniti preporuke ODIHR-a o izbornim uslovima, Parandilović je rekao da će Srpska napredna stranka (SNS) u praksi i dalje sprovoditi teror i da je opoziciju dovela pred svršen čin.

„Teror je mehanizam vladavine Vučića i SNS-a, i sve ostalo će biti šminka za Evropu i svet. Pod Vučićem i SNS-om u Srbiji nikada neće biti demokratskih izbora. Oni su objedinjavanjem izbora za 2. juni odradili još jedan manevarski potez računajući da opozicija ne sme sebi da dozvoli luksuz da bojkotuje još jedne lokalne izbore jer bi to značilo ubistvo u pojam opozicionog biračkog tela“, ocenio je on.

Parandilović je rekao da opozicija s „brzom i ekspresnom“ kampanjom i s jakim kandidatima sa gradonačelnike i predsednike opština može da pobedi SNS u Beogradu i u još desetak gradova i opština.

Izvor: N1 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here