Home Beograd Brnabić: I beogradski i lokalni izbori 2. juna

Brnabić: I beogradski i lokalni izbori 2. juna

39
0
Glasanje - Srbija izbori
Foto: N1

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić saopštila je da će lokalni izbori biti istog dana kad i beogradski, 2. juna, kako je opozicija tražila.

– Odlučili smo da prihvatimo zahtev, uz konsultaciju sa predsednikom, opozicije oko SPN i koalicije NADA i da raspišemo sve one izbore kojima je vreme padalo za juli i avgust. Ovo će zahtevati izmenu zakona o lokalnim izborima u članu 35. I važno je svakako da to uradimo čim pre, tako da je moja molba službama i svim poslaničkim grupama da to završimo danas popodne – navela je Ana Brnabić.

Očekuje, kako je rekla, da taj predlog za izmenu i dopunu zakona o lokalnim izborima potpiše najveći broj poslanika do sada.

– Da sa tim predlogom idemo zajedno i da pokažemo to jedinstvo u teškim trenucima za Republiku Srbiju, za naš narod i za sve naše građane. Nakon toga, pošto 24 časa zakon treba da bude u Skupštini, da u subotu budemo u plenumu i nadam se, s obzirom na to da nema potrebe za preteranom raspravom oko ovoga, jer smo razgovarali o ovome već 17 dana, da u subotu i usvojimo ovaj zakon i da onda u nedelju raspišemo sve lokalne izbore i završimo sa tom pričom – navela je.

Rekla je da je u konsultacijama sa predsednikom Vučićem, njegova poruka poruka bila da je u ovom trenutku za zemlju najvažnija stabilnost. I ona je navela da je potrebna štpo veća politička kohezija i da svi treba da prestanemo da se delimo, jer je potrebno vreme i energija za nacionalna pitanja.

Predsednica Skupštine je ocenila da su proteklih 17 dana bili lekoviti razgovori, zahvalila je svima koji su učestvovali, navodeći da je ovo način da dođemo do te stabilnosti i da pokažemo da smo ozbiljni i odgovorni ljudi svim našim građanima.

– Verujem da će biti mnogo onih koji će reći da su oni dobili sve što su tražili, da su pobedili, da mi reagujemo samo na pritisak – rekla je Brnabić i dodala da je pred Srbijom mnogo izazova.

Podsetimo, parlamentarne stranke vladajuće većine i opozicije su održali juče u Skupštini Srbije četvrti sastanak o izbornim uslovima i preporukama Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Sa druge strane, opozicija je rekla da se nisu ispunili izborni uslovi i da će u petak doneti konačnu odluku da li će izaći na izbore ili ne.

Izvor: Direktno.rs

 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here