Home Beograd Ponoš: Pod ovim uslovima mi ne idemo na izbore

Ponoš: Pod ovim uslovima mi ne idemo na izbore

43
0
FOTO: Direktno.rs/ ATAImages
FOTO: Direktno.rs/ ATAImages

Vlast je rekla da oni nisu spremni da odustanu od održavanja beogradskih izbora. Oni su odlučili da na te izbore idu – s nama ili bez nas. Žele da mi sednemo i razgovaramo o izbornim uslovima za neke druge izbore – rekao je predsednik SRCE Zdravko Ponoš posle sastanka sa predstavnicima vlasti.

Sastanak je trajao četiri sata. Vlast je rekla da ona nije spremna da odustane od održavanja beogradskih izbora.

 Ima jedna stvar, ako tako mogu da kažem, oko koje su se i vlast i opozicija tokom današnjeg razgovora saglasili, a to je da više nema vremena da se poprave izborni uslovi bitno do 2. juna, do momenta dok su raspisani ponovljeni beogradski izbori. Na neki način to je konstatovano u izveštaju koji nam je sinoć je dostavljen od ODIHR koji je hitno tražen, u kome se isto to kaže. Oko toga smo saglasni. Pitanje je šta dalje radimo. Vlast je isto tako rekla da oni nisu spremni da odustanu od održavanja tih izbora. Oni su odlučili da na te izbore idu s nama ili bez nas – rekao je Ponoš.

Navodi da mogu da sačekaju još dan ili dva, ali „ono što smo čuli danas ne uliva nam nikako poverenje da će doći do nekog napretka“.

– U svakom slučaju pod ovim uslovima mi na te izbore ne možemo, oni neće da ih pomere, ali mi ne možemo da učestvujemo u razgovorima o popravljanju uslova za neke izbore koje će se nekad desiti – naveo je Ponoš.

Upitan o čemu opozicija razmišlja, s obzirom na to da pominje petak kao dan kada će saopštiti odluku, Ponoš kaže da postoje organizacije koje imaju vrlo jasno stav na tu temu, ali i da postoje članice te koalicije koje još nisu završile neke svoje interne procedure.

Izvor: Direktno.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here