Home Beograd Ruska stranka predala listu za beogradske izbore, na njoj i kandidati NKPJ...

Ruska stranka predala listu za beogradske izbore, na njoj i kandidati NKPJ i SKOJ

64
0
Glasanje - Srbija izbori
Foto: N1

Ruska stranka predala je danas Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) listu za lokalne izbore u Beogradu, 2. juna, a među kandidatima za odbornike su i predstavnici Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) i Nove komunističke partije Srbije (NKPJ).

SKOJ i NKPJ su zajedno sa Ruskom strankom izašli i na parlamentarne i beogradske izbore održane u Srbiji 17. decembra prošle godine.

Te organizacije na izbore u Beogradu izlaze na listi Ruske stranke jer, kako su naveli, sa tom strankom dele stavove po brojnim pitanjima – protiv su pristupanja „imperijalističkim savezima poput NATO i EU“, a zalažu se za saradnju sa Rusijom i zemljama BRIKS-a.
„I NKPJ i SKOJ kao i Ruska stranka, smatraju da je Kosovo i Metohija integralni i neotuđivi deo Srbije i kategorično se protive uvođenju sankcija Moskvi zbog specijalne vojne operacije u Ukrajini. Takođe, obe organizacije baštine i obeležavaju antifašističke tradicije naše zemlje i naroda iz perioda Drugog svetskog rata“, dodaje se u saopštenju.

Lista Ruske stranke na beogradskim izborima 17. decembra osvojila je 0,4 odsto glasova, dok je na parlamentarnim izborima osvojila 0,31 odsto i jedan poslanički mandat, jer je nastupala kao manjinska lista.

 

Izvor: Danas Online 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here