Home Beograd Danas: Miloš Vučević na decembarskim izborima izgubio na svom biračkom mestu

Danas: Miloš Vučević na decembarskim izborima izgubio na svom biračkom mestu

46
0
Izborne liste do ponoći - Srbija izbori
Foto: N1

Budući premijer srpske Vlade i predsednik SNS Miloš Vučević je na decembarskim izborima ubedljivo izgubio na svom biračkom mestu, kao i na još dva biračka mesta koja se nalaze u Ulici Branimira Ćosića, u kojoj Vučević inače stanuje, prenosi Danas.

Iako mu je predsednik Aleksandar Vučić poklonio poverenje da bude mandatar nove Vlade, njegove najbliže komšije ipak nisu, piše Danas.

Miloš Vučević živi u Novom Sadu, u Ulici Branimira Ćosića. U ovoj ulici nalaze se tri biračka mesta koja su od zgrade u kojoj Vučević živi udaljena na svega pedesetak metara.

Konkretno, dva biračka mesta smeštena su u MZ „Narodni heroji“ i jedno u predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo – Palčica“.

Biračko mesto na kome je Vučević glasao, nalazi se u MZ „Narodni heroji“ pod brojem 188. Na tom biračkom mestu SNS, čiji je Vučević predsednik, ubedljivo je izgubio od liste „Srbija protiv nasilja“ koja je osvojila najviše glasova.

Na zvaničnom sajtu RIK-apiše da je koalicija „Srbija protiv nasilja“ osvojila 40,45 odsto, dok je SNS sa listom „Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane“ osvojila 32,69 odsto glasova.

Nije se Vučević proslavio ni na peostala dva biračka mesta na kojim su glasale njegove najbliže komšije. Na glasačkom mestu broj 187, koje se takođe nalazi u MZ „Narodni heroji“ koalicija „Srbija protiv nasilja“ je osvojila 43,71 odsto glasova, a SNS sa listom „Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane“ je osvojila 31,91 odsto glasova. Na trećem biračkom mestu PU „Radosno detinjstvo- objekat „Palčica“, koje se nalazi bukvalno preko puta MZ „Narodni heroji“ SNS je ostvario još lošiji rezultat sa osvojenih svega 28,88 odsto glasova, dok je „Srbija protiv nasilja“ osvojila 42,42 odsto glasova.

Ono što je takođe zanimljivo – na ova tri biračka mesta je bila izuzetno visoka izlaznost koja je iznosila prosečno čak 65,18 odsto. Ako se izračuna koliko je SNS osvojio glasova na ova tri biračka mesta, na kojima glasaju Vučevićeve komšije, dobićemo cifru od 31,16 odsto glasača koji su glasali za Vučevićevu listu, dok je „Srbija protiv nasilja“ osvojila 42,20 odsto glasova, piše Danas.

Uopšte Novi Sad, kao grad, nije naklonjen Srpskoj naprednoj stranci, jer su naprednjaci na decembarskim izborima u Novom Sadu osvojili ukupno 39,1 odsto glasova, što je značajno manje od rezultata na republičkom nivou gde su osvojili 46,75 odsto glasova, međutim, Vučevićeve komšije su u mnogome uticale na ovako loš rezultat, jer su i u odnosu na novosadski prosek, SNS dali čak osam odsto manje glasova.

„Posledicu ovako lošeg rezultata Vučevića u svom komšiluku možda treba tražiti u činjenici da Miloša Vučevića, čak i dok je bio gradonačelnik, građani Novog Sada nisu mogli da vide u šetnji gradom čiji je gradonačelnik, iako je na tom mestu proveo skoro deset godina. U Novom Sadu su se jedno vreme čak i zbijale šale kako je Vučević mitsko biće jer ga niko nikada nije video uživo“, piše Danas.

Miloš Vučević, dodaje Danas, inače živi u stambenoj zgradi, u ulici Branimira Ćosića. To je miran kraj Novog Sada koji je poznat po novosadskom porodilištu „Betanija“. U ovoj ulici postoji nekoliko kafića u kojima komšije piju kafu i dosta se dobro poznaju i druže. Međutim, Miloša Vučevića komšije nemaju priliku da vide, a kamoli da popiju kafu sa njim. Zgrada u kojoj živi ima kapiju i svoje dvorište. Kada gospodin mandatar buduće Vlade negde izlazi, to se može zaključiti po njegovoj limuzini koju, dok je bio gradonačelnik, njegov vozač i telohranitelj uvezu u dvorište i izvezu se zajedno sa Vučevićem.

Od kada je postao ministar vojni, po Kobrama koje u civilu stoje 24 sata ispred zgrade, kao i kontradiverzionom pregledu koji rade svaki put kada Vučević napušta svoj stan, pregledajući vozila na obližnjim parkinzima sa psom za pronalazak eksploziva i zavlačenjem ogledalceta ispod svakog auta, može se zaključiti kada Vučević odlazi i dolazi kući.

„Miloš Vučević svojim nesebičnim zalaganjem za stranku koju vodi sigurno jeste opravdao poverenje predsednika da mu poveri mandat, ali svojih najbližih komšija nije, što govore rezultati na decembarskim izborima. Možda je za pridobijanje poverenja sopstvenih komšija ipak delotvornije popiti običnu kafu u lokalnom kafiću gde se komšiluk druži i razgovara, nego sedeti sa predsednikom, predsednikovim sinom i Sinišom Malim u ekskluzivnom restoranu Džejmija Olivera koji je nedavno otvoren u Beogradu na vodi“, navodi Danas.

Izvori: N1 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here