Home Beograd POKS: Odbijanje funkcija u Skupštini početak aktivnog bojkota sistema

POKS: Odbijanje funkcija u Skupštini početak aktivnog bojkota sistema

58
0
Foto: POKS
Foto: POKS

„Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) i koalicija NADA neće prihvatiti nijedno potpredsedničko mesto u Skupštini Srbije, niti mesto predsednika skupštinskih odbora do ispunjavanja svih preporuka OEBS za poboljšanje izbornih uslova i dogovora koji je potpisan sa Proglasom“, navodi se u saopštenju POKS-a.

– Vrlo brzo će postati jasno postoji li volja da imamo slobodne izbore ili ne. U slučaju da nema te volje od strane vlasti, odbijanje potpredsedničkih mesta u Skupštini Srbije i mesta predsednika skupštinskih odbora je samo prvi korak u bojkotu institucija sistema. Nakon toga će uslediti njegova opstrukcija – izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik Vojislav Mihailović.

– Nećemo dozvoliti zavođenje diktature u Srbiji i potpuno obesmišljavanje izbora kao glavne demokratske tekovine. Prihvatanje da izbori budu isti dan u svim gradovima, a ne samo u Beogradu, imenovanje predstavnika opozicije u radno telo Vlade Srbije za ispunjavanje preporuka ODIHR i formiranje specijalne komisije koja bi se bavila čišćenjem biračkih spiskova od glasača-nomada, korak je dobre volje vlasti koji može biti učinjen odmah. Ne bude li ga, biće potpuno jasno kojim su se putem opredelili da idu vladajuća stranka i njeni sateliti – dodao je Mihailović.

Izvor: Direktno.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here