Home Gradski izbori „Ako do 2. juna bude još „hiljadu Malih Krsni“, izbora neće biti“

„Ako do 2. juna bude još „hiljadu Malih Krsni“, izbora neće biti“

74
0
izbori-srbijaizbori
Foto: Thinkstock

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da vlast Srpske napredne stranke (SNS) ne pokazuje nameru da obezbedi ravnopravne i fer izborne uslove i da to što su izbori zakazani za 2. jun nije nikakav ustupak, saopšteno je iz te stranke.

Jovanović je na televiziji Nova S istakao da je datum važan samo u funkciji popravljanja izbornih uslova, ali da ponašanje vlasti govori da ona namerava da „nastavi po starom“.

– Situacija nije normalna, i dalje imamo ista nepočinstva vlasti sa zloupotrebrebom prava na prebivalište. Ako do 2. juna bude još „hiljadu Malih Krsni“, izbora neće biti – naglasio je Jovanović.

On je kazao da kao legalista uvek želi održavanje izbora, ali da za to moraju da budu obezbeđeni normalni uslovi.

– Dva su najvažnija uslova, sređivanje biračkog spiska i otvaranje Javnog servisa RTS za sve političke aktere. Želim normalne izbore, jer verujem u građane i snagu svojih argumenata. Ali ako normalnih izbora nema, onda ne mogu da se održe namešteni izbori – dodao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, ako institucije ne budu radile, onda će to „morati da se kanališe kroz ulične proteste“.

– Odgovornost će biti onda na Aleksandru Vučiću – naglasio je Jovanović.

Jovanović je zaključio da će doći dan „kada će Vučić snositi krivično-pravnu odgovornost za antiustavno delovanje, jer ništa ne zastareva“.

Izvor: Direkno.rs 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here