Home Gradski izbori Ljajić ne može da potvrdi da li će SDPS biti deo nove...

Ljajić ne može da potvrdi da li će SDPS biti deo nove Vlade

60
0
Rasim Ljajić - Srbija izbori
Foto: N1

Ljajić je za današnji list Nova kazao da još uvek nisu održani razgovori na tu temu i da će više znati kada oni budu započeti.

„Da li očekujem učešće stranke u budućoj Vladi? Da, ali je sada o personalnim rešenjima previše rano govoriti“, kazao je Ljajić i dodao da očekuje da razgovori sa sastav nove Vlade počnu nakon konstituisanja Skupštine Srbije.

Nova piše da se očekuje da deo nove Vlade, uz Ljajića, budu i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, lider Zdrave Srbije Milan Stamatović, kao i nekadašnja poslanica Dosta je bilo, a sada poslanica Srpske napredne stranke Tatjana Macura.

Macura je za taj list rekla da nema saznanja o tome i da se priprema za konstitutivnu sednicu Skupštine, dok je Stamatović kazao da razgovori o bilo kakvim političkim funkcijama nisu započeti i da će o tome razmišljati „kada dođe vreme“.

List navodi i da su kandidati za predsednika Vlade – ministar odbrane Miloš Vučević, ministar finansija Siniša Mali, kao i aktuelna premijerka Ana Brnabić.

Nova dodaje da je Brnabić kandidat i za čelo parlamenta, kao i da su u trci za tu funkciju i ministar za rad Nikola Selaković i dosadašnji predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić.

Izvor: Danas Online

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here