Home Beograd Otvoreno pismo Đilasa urednicima RTS: Ono u šta je pretvoren Dnevnik 2...

Otvoreno pismo Đilasa urednicima RTS: Ono u šta je pretvoren Dnevnik 2 – najveća sramota u istoriji RTS

82
0
Javni servis RTS
Foto: N1/RTS

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas uputio je danas direktoru Radio-televizije Srbije Draganu Bujoševiću, uredniku Informativnog programa Nenadu Stefanoviću i urednicima Dnevnika 2 otvoreno pismo u kome ih upozorava da je to u šta su pretvorili centralnu informativnu emisiju jedna od najvećih sramota u istoriji Javnog servisa.

Đilas je, da bi to dokazao, u pismu preneo analizu onoga što je emitovano i što nije emitovano na programima RTS, posebno u Dnevniku od 9. do 19. januara, i naveo brojne primere, poput činjenice da za RTS izveštavanje o prigovorima i primedbama na izbore održane 17. decembra za Javni servis nije bio važna tema.

U periodu od dana održavanja izbora do danas, i pored ogromnog broja primedbi opozicije na regularnost izbora, RTS nije emitovao nijednu jedinu debatnu emisiju u kojoj bi predstavnici opozicije i vlasti mogli da iznesu svoje argumente, ukazao je on.

Analiza sadržaja Dnevnika 2 od 9. do 19. januara, naglasio je Đilas, pokazuje da nijednom nije izgovorena reč „izborna krađa“, nije objavljena izjava nijednog evropskog ili američkog političara koja je bila kritika izbornog procesa u Srbiji.

Svojevremeno je u Dnevniku 2 postojao stranački blok u kojem su objavljivane reakcije stranaka ili njihove značajnije stranačke aktivnosti.

Međutim, već više godina su te vesti prebačene u polušaljivu emisiju „Šta radite, bre“ i puštaju se selektivno kao vest sa pokrivalicom stranačkog logotipa. U ovih 10 dana najčešće su objavljivani stavovi Ruske stranke, koja će tek postati parlamentarna sa jednim poslanikom, naveo je on.

Đilas je najavio da će SSP u narednom periodu nastaviti da prati i analizira na dnevnoj bazi informativni program RTS, te analize će dostavljati ljudima sa RTS koji su odgovorni za to što građani Srbije nemaju informacije koje bi trebalo da imaju, a o svemu što RTS prećutkuje i ne objavljuje u svojim emisijama će, koliko je to u uslovima medijske blokade moguće, obaveštavati i građane Srbije.

Izvor: N1 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here