Home Izbori Vojvodina: Proglašeni konačni rezultati pokrajinskih izbora, apsolutna većina SNS

Vojvodina: Proglašeni konačni rezultati pokrajinskih izbora, apsolutna većina SNS

107
0
glasanje-n1-srbijaizbori
Foto: N1

Pokrajinska izborna komisija (PIK) usvojila je Ukupan izveštaj o rezultatima izbora za poslanike u Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine, koji su održani 17. decembra, nakon što su na nekoliko mesta su izbori ponovljeni 30. decembra.

Kako se navodi na sajtu PIK Srpska napredna stranka (SNS) sa koalicionim partnerima osvoila je apsolutnu većinu, odnosno 66 od 120 poslaničkih mandata.

Opoziciona koalicija Srbija protiv nasilja osvojila je 30 mandata, a Savez vojvođanskih Mađara koji je u poslednja dva mandata bio u vladajućoj koaliciji sa SNS – devet mandata.

Po sedam mandata osvojili su do sada takođe vladajuća Socijalistička partija Srbije i opoziciona koalicija Nada, a jedan mandat osvojila je Ruska stranka.

Cenzus nisu prešli koalicija predvođena strankom Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani, Koalicija Dveri – Zavetnici, Srpska radikalna stranka, koalicija Dosta je bilo – Socijaldemokratska stranka, Narodna stranka, koalicija Demokratski savez Hrvata u Vojvodini – Stranka pravde i pomirenja, Čedomir Jovanović – Vojvodina mora drugačije.

Kako je naveo PIK, broj birača upisanih u birački spisak bio je 1.669.791, a na 1.776 biračkih mesta izašlo je 985.929 birača, uz 30.444 nevažećih glasačkih listića.

Dodali su da se prigovori na ukupan izveštaj mogu podneti u roku od 72 sata nakon objavljivanja ovog izveštaja.

Izvor: Danas Online