Home Beograd (VIDEO) „Nisam ja Toma Nikolić da varam“: Marinika Tepić ulazi u deseti...

(VIDEO) „Nisam ja Toma Nikolić da varam“: Marinika Tepić ulazi u deseti dan štrajka glađu

192
0
Foto: N1

Narodna poslanica Marinika Tepić ulazi u deseti dan štrajka glađu. Kako navodi za N1, njena odluka da štrajkuje nije usmerena ka domaćim institucijama već ka međunarodnoj zajednici.

Uprkos molbama da prekine sa štrajkom, Marinika Tepić je istrajna u svojoj odluci jer, kako kaže, „ovakva odluka ima motiv“.

„Sve njih bih zamolila da govore o tome zbog čega ja to radim, a ne da se sve svede na molbe da ja to prekinem da radim. Mislim da je to ključna poruka, zato što sam ovo odlučila da radim, zašto su se druge kolege solidarisala“, kazala je Marinika Tepić.

Kako kaže, smatra da je već dovoljno postiguto jer se do sada u poslednjih 12 godina nije dogodilo da čelnici država Evropske unije i SAD nisu čestitali Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci pobedu.

„Nikada se nije dogodilo da posmatračka crta OEBS-a izađe sa dramatičnim zaključcima sa potvrdama o krađi izbora i brojnim neregularnostim“, istakla je Tepić.

Kako navodi, njena odluka da štrajkuje glađu nije usmerena na domaće instutucije.

„Moj štrajk glađu i ova radiklana odluka nije ni usmerena ka Vučiću, ni ka domaćim institucijama zato što su oni saučesnici u svemu tome. I tužilaštvo i policija i Ministarstvo državne uprave i loklane samouprave i naročito Aleksandar Vučić kao mastermajnd tog lopovskog inžinjeringa kada je reč o izbornoj krađi. Ja nisam nikada ka njima usmeravala poruke“, objašnjava poslanica.

Kako kaže, ona je usmerena na međunarodnu zajednicu od koje očekuje da uspostavi komisiju sa pomatračima i pravnim ekspertima da se sve ono što je rečeno sumira u jadan zaključak, da se učini revizija ovih izbora da bi moglo da dođe do poništavanja izbora, istakla je Marinika Tepić.

Narodni poslanici Danijela Grujić iz Stranke slobode i pravde i Janko Veselinović iz Pokreta za preokret nakon četiri dana prekinuli su danas štrajk glađu.

„Danijela u prvom redu ima najveći problem sa bronhitisom. Janko je već ušao sa rizikom u sve ovo zbog svojih godina, međutim juče je za njega bila prepreka da odustane. Od srca im hvala što su bili deo ovoga i solidarisali se“, kazala je Tepić.

Pozive da prekine štrajk glađu svakodnevno stiži i od kolega iz Stranke slobode i pravde. Kako navodi, lekari su joj preporučili da prima kroz infuziju proteine.

„Rekla sam da ne dolazi u obzir. Nisam ja Toma Nikolić da varam. Kod njega se kasnije ispostavilo da je uzimao proteine ili da se hrani na neki način kroz infuziju, to sam odbila“, istakla je Tepić.

Za sada, kako kaže, oseća se dobro.

„Najbolje sam se osećala juče i danas kada sam čula da su ovi mladi ljudi pušteni iz protvora. Ono što me je zabrinulo, da osim što su bili batinani od policije da su ih držali u samicama, da su im dodeli advokate po službenoj dužnosti i da su na neki način uticali da oni priznaju dela koja im se stavljaju na teret“, navela je poslanica.

Izvor: N1