Home Beograd Vreme: Devojka izbačena iz škole jahanja zbog odlaska na protest

Vreme: Devojka izbačena iz škole jahanja zbog odlaska na protest

110
0
Foto: N1

Jedna osamnaestogodišnja učenica izbačena je iz beogradske škole jahanja „Bela griva“ gde je volontirala, jer se vlasnici nije svidelo što je bila na protestu ispred Skupštine Grada i navodno podržavala nasilje i Dragana Đilasa kojeg smo sa vlasti „motkama oterali jedva“, prenosi Vreme.

U nedelju nakon protesta koji su se završili reakcijom policije, Sandra Kovačić je morala da teši svoju osamnaestogodišnju ćerku i to zbog dve stvari, piše Vreme.

Najpre, jer je devojka na društvenim mrežama videla kako policija premlaćuje njenog školskog druga iz gimnazije – taj snimak je potom sama podelila na Instagramu.

A onda i jer se ćerki javila vlasnica škole jahanja u koju ide – i u nizu čudnih poruka joj saopštila da više ne dolazi na hipodrom, navodi Vreme.

Jer, kako je navela, u njenoj školi „nema mesta za one koji veličaju nasilje, uništavanje imovine i ponašaju se kao uličari“, navodi Vreme. Mislila je tu upravo na objave sa Instagrama.

Vlasnica škole jahanja „Bela griva“ Sanja Dabović priznala je u razmeni poruka sa novinarom „Vremena“ da je u nedelju uveče slala poruke devojci.

„Niko ko javno jaše naše konje i deo je kluba, a kasnije javno razbija imovinu svih nas, nije dobrodošao“, navela je ona.

Rekla je da podržava „mirno rešavanje stvari“ i proteste poput mirnih blokada kakve su izveli studenti u ponedeljak.

„Ali vandalizam ne dolazi u obzir“.

Dabović tvrdi da je devojka objavljivala i snimke na Instagramu na kojima njen drug gađa policajca, a ona se smeje. Takve objave se više ne mogu pronaći na nalogu.

„Ako može Nestorović, možete i vi“
Ćerka Sandre Kovačić je prethodno dve godine jahala u toj školi koja radi na beogradskom Hipodromu – nije plaćala časove, ali je zauzvrat pomagala oko konja i štale.

„Plakala je jer joj je žao konja“, rekla je Kovačić za „Vreme“.

U prepisci u koju je „Vreme“ imalo uvid, vlasnica škole jahanja je u nedelju iza 23 časa pisala devojci da „više ne dolazi u klub“ jer „pušta ulicu da je uči“, da ona ne „plaća porez za to što vi noćas razbijate“ i da su mladi „oružje u tuđim rukama“.

„Ja plaćam tog ko vas je na ulice izveo da razbijate. I tvoja mama. I tvoj tata“, napisala je Sanja Dabović u nizu poruka.

Dodala je da nije rešenje „Đilas manipulator kog smo svi videli i motkama oterali jedva. I koji meni na oči plaća glas 100 evra“, dodaje Vreme.

Ona je još posavetovala devojku da mladi treba da osnuju stranku.

„Dajte plan i program. Pokažite pamet, mladost i intelekt na delu. Ako može Nestorović, možete i vi“.

Ćerka se pakuje za Nemačku
Sandra Kovačić kaže da je sama ćerki savetovala da obriše video koji je podelila na Instagramu zbog kršenja privatnosti dečka sa snimka. O reakciji vlasnice i instruktorke jahanja kaže da je šokantna.

„Ima ona pravo da radi šta hoće u privatnoj školi. Ali mi je neljudski da mladom čoveku drži predavanje o ponašanju preko poruka. Posebno su zasmetale opaske da je ulica vaspitava i slično“, dodaje Kovačić za „Vreme“.

Dodaje da se prethodno u školi jahanja nije pričalo o politici.

„Ni sada ne bih da sudim, ali cela priča i stavovi u porukama su mi totalno čudni“, dodaje ova žena.

Kaže da njena starija ćerka već studira u Berlinu, a da će i mlađa verovatno tamo otići. I da već gleda u koju školu jahanja da ode.

Sanja Dabović je inače licencirana instruktorka jahanja i nastavnica fizičkog vaspitanja. O njoj su ranije pisali mediji, predstavljajući njenu školu jahanja koja postoji već desetak godina.

Pogledajte još – Na protestu zatraženo puštanje uhapšenih studenata, građani skandirali ispred Policijske uprave

Izvor: N1