Home Gradski izbori Krkobabić: Treba garantovati socijalnu penziju i za one koji ne ispunjavaju uslove

Krkobabić: Treba garantovati socijalnu penziju i za one koji ne ispunjavaju uslove

108
0
Milan Krkobabić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

BEOGRAD – Predsednik PUPS-a Milan Krkobabić izjavio je danas da će insistirati na socijalnoj politici koja će jednokratna davanja penzionerima sistematično urediti i da se tačno zna kome i u kojim periodima se ta sredstva daju, a intenzivno će, kako kaže, raditi i na tome da se realizuje „socijalna garantovana penzija“.

Navodeći da će uskoro biti isplaćeno po 20.000 dinara penzionerima, Krkobabić je u intervjuu za Tanjug rekao da ta jednokratna davanja treba urediti sistematično i to utemeljiti kao institut nove socijalne politike.

„Treba definisati tačno kome, kako i u kojim periodima isplatiti. To je ona tzv. 13. penzija. Posebno ističem institut, i smatram da je to nešto na čemu ću intenzivno raditi, a ako uspem to da realizujem, smatraću to svojim velikim doprinosom, a to je tzv. socijalna garantovana penzija ne manja od 100 evra u ovom momentu. To je institut socijalne politike namenjen muškarcima i ženama koji su stariji od 65 godina, a nikad neće otići u penziju, jer ne ispunjavaju one uslove“, rekao je Krkobabić.

Izvor: Tanjug