Home Beograd Vladimir Štimac uz koaliciju NADA u Beogradu: „Mislim da su nam se...

Vladimir Štimac uz koaliciju NADA u Beogradu: „Mislim da su nam se ideali poklopili“

191
0
N1 screenshot

U politiku sam ušao jer želim da se čuje glas naroda, to je stvar na koju ću se najviše fokusirati i zato sam odlučio da stanem uz Miloša Jovanovića i listu NADA za Beograd i NADA za Srbiju, jer mislim da su nam se ideali poklopili, izjavio je danas nekadašnji košarkaški reprezentativac košarci Vladimir Štimac.

On je novinarima rekao da će se na listi pojaviti kao nestranačka ličnost i da je spreman da „da svoje ime za Beograd, ako će gradu biti sutra bolje“.

Štimac je rekao da mu je lični cilj da se posveti omladini i unapredi sport u Beogradu, jer su to temelji boljeg društva.

Kako N1 saznaje, on će na izborima učestvovati kao nestranačka ličnost, na listi koalicije NADA koju čine Novi DSS i POKS.

Nije odlučeno da li će biti i kandidat za gradonačelnika.

„Odlučio sam. Igram za svoj grad!“, napisao je Štimac uz kratki spot na kom su kadrovi Beograda, jedno od njegovih „zakucavanja“ i natpis „Igra počinje“.

On je i ranije za N1 rekao da će ako odluči da se kandiduje na izbore izaći kao nestranačka ličnost.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović naveo je da je Srbija ušla u „vrlo prljavu“ predizbornu kampnaju i da mu je zbog toga posebno drago da dobri ljudi i sportisti koji su se dokazali ulaze u kampanju.

Jovanović je istakao da mu je čast što se Štimac našao na listi koalicije NADA i naglasio da će košarkaš „sasvim sigurno biti odbornik u Skupštini Beograda“, što će mu dati mogućnost bude „na raznim funkcijama“.

Izvor: N1