Home Vesti SKGO izabrala novog generalnog sekretara

SKGO izabrala novog generalnog sekretara

189
0
скго
Foto:SKGO

Na 49. Skupštini Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) Nikola Tarbuk je izabran za novog generalnog sekretara ove zajednice lokalnih samouprava u Srbiji.


Na 49. Skupštini Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) Nikola Tarbuk je izabran za novog generalnog sekretara ove zajednice lokalnih samouprava u Srbiji.

On je na tom mestu nasledio Đorđa Staničića koji je bio generalni sekretar prethodnih 20 godina.

Obraćajući se učesnicima Skupštine SKGO, Tarbuk je rekao da ga hrabri činjenica da „postoji snažan temelj na kojem treba da nastave rad na razvoju lokalne samouprave“.

„Izuzetna mi je čast da predvodim izuzetan tim profesionalaca i kvalitetnih ljudi koji rade u stručnoj službi SKGO. Prethodnih 16 godina, koliko sam deo ovog tima, nastojali smo da budemo pravi predstavnik lokalnih vlasti i da pružimo kontinuiranu podršku svim članicama i verujem da smo u tome uspevali“, rekao je Tarbuk i dodao da su osnovne funkcije SKGO saradnja između gradova i opština, okupljanje i usklađivanje zajedničkih interesa lokalne samouprave i formulisanje njenog zajedničkog glasa, prema nacionalnim institucijama i međunarodnim partnerima, i podrška izgradnji kapaciteta lokalnih samouprava da odgovore na potrebe svojih lokalnih zajednica, građana i privrede.

Nikola Tarbuk rođen je 1977. u Beogradu gde je diplomirao na Fakultetu političkih naika.

U Stalnoj konferenciji gradova i opština radi od 2006. godine, gde je deset godina bio pomoćnika, a zatim i poslednje četiri godine zamenik generalnog sekretara.

Od samog početka svog profesionalnog rada u ovoj nacionalnoj organizaciji lokalnih vlasti, bio je i menadžer projekata, a poslednjih 11 godina zadužen je za najvažniji projekat institucionalnog razvoja organizacije koji podržava Vlada Švajcarske.

Takođe, kao predstavnik SKGO učestvovao je u pripremi brojnih strategija i zakona, posebnog novog Programa za reformu sistema lokalne samouprave, i član je više nacionalnih tela koja razmatraju ključna pitanja razvoja lokalne samouprave u Srbiji.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here