Home Saopštenja PUF pokrenuo peticiju za raspisivanje vanrednih izbora u Zrenjaninu

PUF pokrenuo peticiju za raspisivanje vanrednih izbora u Zrenjaninu

218
0
пуф
Foto: PUF

Pokret ujedinjenih fantoma pokrenuo je online peticiju za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Zrenjaninu.


Pokret ujedinjenih fantoma pokrenuo je online peticiju za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Zrenjaninu.
U svom saopštenju navode da je na prošlogodišnjim izborima za odbornike Skupštine grada Zrenjanina glasalo svega 41 odsto upisanih birača, a važećih glasova bilo je još manje.

Relevantna opozicija je bojkotovala izbore,kažu u Puf-u, a izabrana skupština nema legitimitet i ne predstavlja izbornu volju većine građana.

Takva skupština izabrala je gradonačelnika i druge funkcionere koji su do sada pokazali nestručnost i nesposobnost da vode grad, navodi se u saopštenju i kaže da oni od javnosti skrivaju svoje obrazovanje, stručne kvalifikacije i radno iskustvo, jer ih je sramota koliko su nedostoji svojih pozicija.

Aktuelna vlast od Zrenjanina pravi koloniju Linglonga,oOčigledno je da ne može da reši problem pijaće vode, sprovodi partijsku volju, a ne ono što žele Zrenjaninci, kaže se u saopštenju.

Puf navodi da su čelnici grada direktno, zajedno s maskiranim batinašima, učestvovali u fizičkom napadu na građane 28. novembra ove godine.

Kako objašnjavaju, zato traže vanredne lokalne izbore u Zrenjaninu.

Sledeće godine su redovni predsednički izbori i redovni izbori za Skupštinu grada Beograda, a najavljeni su i vanredni izbori za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

To je dobra prilika da se istovremeno održe i vanredni izbori u Zrenjaninu.

Da bi do toga došlo, potrebno je da lokalni čelnici podnesu ostavke, a da Vlada raspusti lokalnu skupštinu i uvede privremene mere, nakon kojih bi bili raspisani izbori.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here