Home Gradski izbori Dveri započele kampanju za beogradske izbore pozivom vlasti da odustane od metroa

Dveri započele kampanju za beogradske izbore pozivom vlasti da odustane od metroa

145
0
dveri-srbijaizbori

Pokret Dveri danas je, pozivom beogradskoj vlasti da odustne od projekta izgradnje metroa, započeo kampanju za predstojeće izbore u Beogradu.


Pokret Dveri danas je, pozivom beogradskoj vlasti da odustne od projekta izgradnje metroa, započeo kampanju za predstojeće izbore u Beogradu.
Predstavnici Dveri, na konferenciji za novinare ispred gradske uprave su ocenili da je projekat beogradskog metroa preskup i štetan po sve građane i izrazili sumnju da je koruptivan, te istakli da će ga plaćati svi gradjani Srbije.

Nosili su transparente „Vesiću metro plaćaju svi građani Srbije“, „Stop uništavanju Srbije zbog Vesićevog metroa“, „Kome ide razlika, Vesiću, Vučiću, Malom, Zorani“, „hapsite Sinišu Malog“, „Vesićev metro – livada“, „Uhapsite Zoranu“…
Lider Dveri Boško Obradivć je projekat izgradnje beogradskog metroa nazvao „takozvanim metroom Srpske napredne stranke (SNS)“, te ocenio da je to još jedna od kapitalnih investicija koja se koristi za, kako je naveo, koruptivne radnje.

Obradović je rekao da Dveri nisu protiv izgradnje metroa u Beogradu koji će smanjiti saobraćajne gužve i zagađenje, te naglasio da građanima treba metro, ali ne ovakav „SNS metro“.

On je podsetio da se Građevinski fakultet izjasnio protiv aktuelnog plana izgradnje metroa, te zapitao šta je motiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se metro ipak gradi.

Obradović je rekao da je prvobitna cena izgradnje metroa sa dve, povećena na četri milijarde evra i da, kako se čulo, sada iznosi više od šest milijardi evra.

„Gde ide razlika“, zapitao je Obradović i naveo da ne vidi drugi motiv osim da će se novac prelivati u privatne džepove.

Obradović je zapitao i „da li razlika u ceni“ služi za finansiranje kampanje SNS.

On je rekao da će kredite za izgradnju metroa morati da plaćaju i vraćaju svi gradjani Srbije.

„Neko očigledno profitira, koji drugi motiv može biti“, zapitao je lider Dveri.

On je kritikovao vlast i zbog visoke cene projekata u svim kapitalnim investicijama, te ocenio da je i beogradski metro jedna od njih.

Istako je da Dveri nisu protiv kapitalnih investicija i projekata, ali da jesu protiv cena koštanja po kojoj ih radi aktulena vlast.

Predsednica beogradskog odbora Dveri Radmila Vasić pozvala je gradsku vlast da povuče iz procedure aktuleni plan izgradnje metroa.

Ocenila je da je višestruko preskup i u odnosu na izradnju metroa u stranim državama.

„Zahtevamo od gradske vlasti da na narednoj sednici Skupštine Beograda povuče plan izgradnje metroa“, rekla je ona.

Slogan Dveri za beograsdke izbore je „Beograd po meri čoveka i porodice“.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here