Home Izbori 2020 Đilas: Svi koji su jasna opozicija režimu dobrodošli da potpišu zahteve za...

Đilas: Svi koji su jasna opozicija režimu dobrodošli da potpišu zahteve za slobodne izbore

225
0
Dragan_Djilas-srbijaizbori_4
Wikimedia Commons

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da su „svi koji su protiv vlasti i koji su jasno opozicija režimu Aleksandra Vučića “ dobrodošli da potpišu zahteve za fer i slobodne izbore.

Gostujući na televiziji N1, Đilas je rekao da su kontrola izbora, otvaranje medija i razdvajanje izbora tri ključna zahteva koje će opozicija postaviti pred vlasti u najavljenom nastavku dijaloga uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta.

„Jedan od tih zahteva su mediji u Srbiji, pre svega mogućnost da se istina pojavi na Radio televiziji Srbije (RTS). Drugi zahtev je kontrola izbora jer režim više glasova dobija kroz pritiske na birače, kroz kapilarne glasove u javnim preduzećima. Suština je da napravimo mehanizam da čovek može slobodno da glasa a da se ne plaši za svoju budućnost. I naravno, ne mogu svi izbori da se održe u istom danu“, kazao je Đilas.

Upitan da li će opozicija zajednički izaći sa tim zahtevima, kazao je da u Ujedinjenoj opoziciji Srbije ne postoji jedinstven stav ko će sve potpisati te zahteve.

Narodna stranka je u više navrata odbacila mogućnost saradnje sa opozicionim strankama koje su učestvovale na junskim parlamentarnim izborima.

Izvor: danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here