Home Gradski izbori „Nije isključeno da dešavanja na planu formiranja vlade utiču i na formiranja...

„Nije isključeno da dešavanja na planu formiranja vlade utiču i na formiranja vlasti na Novom Beogradu“

195
0
sapic screenshot
TV B 92 screenshot

Beograd — Predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić kaže da ne zna da li ulazi u novu Vladu te da je to pitanje otvoreno.


Beograd — Predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić kaže da ne zna da li ulazi u novu Vladu te da je to pitanje otvoreno.
On nije isključio mogućnost da dešavanja na planu formiranja vlade Srbije utiču i na dogovor oko formiranja vlasti na Novom Beogradu, gde je dosad obavljao ulogu predsednika opštine.

„Možda u odnosu na dešavanja koja se u međuvremenu budu odvijala bude zavisio i dogovor na Novom Beogradu“, rekao je Šapić za KurirTV.
Na izborima na toj beogradskoj opštini, Šapićeva lista ima pojedinačno najbolji rezultat, ali nedovoljan da samostalno formira vlast.

On je dodao da bi mogao da zamisli okolnost da SPAS ali ne i on lično bude deo (republičke) vlasti, istakavši da se bavi lokalnom politikom već deset godina te da misli da na tom polju najviše može da doprinese.

Rekao je da je na nedavnim konsultacijama oko buduće vlade vodio „prijatan“ razgovor sa predsednikom Vučićem.

Upitan za utisak da ga dobar deo biračkog tela ne doživljava kao „pravu“ opozicionu partiju, Šapić je odgovorio da svako ima pravo da svakoga doživljava kako želi i da postoje jasno definisani pojmovi „šta je vlast, a šta opozicija“.

„U mom dosadašnjem bavljenju politikom verovatno sam najveća opozicija u ovoj zemlji koja je ikada postojala. Do današnjeg dana sam jedini na srpskoj političkoj sceni koji ni na jednom nivou sa SNS nije zajedno ni cvet posadio“, istakao je predsednik SPAS-a i dodao da bi, ako je to jedinica mere, trebalo „oskar“ da dobije za najvećeg opozicionara.

Ako je opozicija govoriti o vlasti na način kako to određeni opozicionari govore, onda možemo da delimo etikete, smatra Šapić i podseća da je na Novom Beogradu dva puta uspeo sam da pobedi, kako je rekao, „najveću mašineriju“ na ovim prostorima od KPJ – Srpsku naprednu stranku.

„Da li je bolji fudbaler onaj koji na terenu trči, dribla i daje golove ili onaj koji sve vreme viče i privlači pažnju? Onaj koji to radi bojim se da ga prebace na tribine pa postane navijač“, bio je ilustrativan Šapić.

Prema njegovim rečima, politici prilazi da uradi konkretne stvari i napravi rezultat a ne da bi rušio Vučića, Dačića…

„Politici prilazim u odnosu na stvari koje neko konkretno radi a ne u odnosu na ime i prezime koje mi smeta više ili manje“, kazao je.

Izneo je mišljenje da je gradska vlast čiji je bio deo za vreme dok je gradonačelnik bio Dragan Ðilas bila dobra gradska vlast.

„Bio sam pomoćnik i ponosan sam na stvari koje sam tada radio“, naveo je Šapić i dodao da sve dobro iz tog perioda i sve zasluge idu pre svega Draganu Ðilasu kao tadašnjem gradonačelniku, a ne njemu.

Upitan da li bi sa Ðilasom mogao opet sarađivati, on je rekao da su se „okolnosti dosta promenile“.

Preuzeto sa: https://www.b92.net/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here