Home Vesti Vučić iz Moskve: Moramo da se pripremimo za ono što dolazi

Vučić iz Moskve: Moramo da se pripremimo za ono što dolazi

144
0
akzss90-srbijaizbori
Foto: Darko Cirkov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se nakon vojne parade u Moskvi. Govorio je o poplavama u Srbiji, ali i o pripremama za drugi talas koronavriusa.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se nakon vojne parade u Moskvi. Govorio je o poplavama u Srbiji, ali i o pripremama za drugi talas koronavriusa.
„Svakome ćemo pomoći i izričito ću tražiti od Vlade,. Moramo da se pripremamo za jesen i za drugi talas koronavirusa. Imamo značajan broj zaraženih sada, ali je virus manje opasan. Prave muke nas očekuju na jesen. To su stvari kojima treba da se bavimo, takođe, moramo da se bavimo ekonomskim pitanjima, zaključio je predsednik Vučić.

Vučić nije ni potvrdio, ni demantovao informaciju da bi 17. jula mogao biti održan sastanak u vezi Kosova.
„Pričao sam sa Markonom, ali ja ne volim da punim novinske stupce tvarima koje nisam dogovorio sa ljudima sa kojma sam razgovarao“.

Vučić je dodao da će biti još važnih sastanaka, kao i da uskoro očekuje nastavak političkog dijaloga u Briselu. „Zaista uskoro, nisu u pitanju meseci veće pre dani ili nedelje“, dodao je Vučić.

Na pitanje da li to znači da će tokom leta doći do novog pomaka, Vučić je rekao: „Svakako će doći do razgovora, a da li će biti pomaka ili ne, to ćemo da vidimo“. Vučcić je prethodno rekao da sutra već ide u Brisel, prekosutra u Vašington, a odatle – u Ljubljanu, gde se, inače, održava samit procesa Brdo-Brioni.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je novinarima na kraju posete Moskvi da je i danas tokom pre podneva porazgovarao u više navrata sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, te da je poseta Moskvi bila važna, a emocije su ga savladale pred scenom srpske zastave i vojnika na Crvenom trgu.

Imao je, dodaje, i kratke bilateralne sastanke sa više lidera zemalja iz okruženja Rusije, što je, ističe, važna stvar za Srbiju.

„Imali smo u više navrata jutros kratke razgovore sa Putinom, raznih tema smo se dotakli. Svakog od nas je ispratio do automobila po završetku prijema u Kremlju. Dobar je osećaj i posebno je velika stvar kad vidite da je u bilateralnu posetu primio samo predsednika Uzbekistana i mene, kao predsednika Srbije, a dobili smo u ruskim medijima mnogo veći prostor. To je čast za Srbiju, i hvala predsedniku Putinu“, rekao je Vučić.

On je dodao da je pre podne imao kratke sastanke sa više lidera iz okruženja Rusije, koji su takodje boravili u Moskvi povodom Vojne parade.

„Važno je da razgovaramo o povećanju trgovinske razmene, o ekonomiji“, dodao je predsednik.

Vučić je poručio da je važno i da se pokaže da čuvamo istinu o Drugom svetskom ratu i brobi protiv fašizma i da ćemo uvek pokazivati poštovanje za žrtve.

Ponovo je ukazao da je srpski narod jedan od najstradalnijih u tom ratu, te da je ponosan što je danas Garda Vojske Srbije učestvovala na Vojnoj paradi.

„Gardisti su bili sjajni. Neverovatan je osećak kada stojite na Crvenom trgu, a srpski vojnici marširaju. To što sam ustao i pokazao na srce, želeo sam da pokažem koliko volim srpsku zastavu, vojsku i Srbiju. To je poseban osećan“, rekao je Vučić.

Preuzeto sa: https://www.b92.net/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here