Home Vesti Više od trećine Glavnog odbora nezadovoljno: Ostaje li Lutovac na čelu DS?

Više od trećine Glavnog odbora nezadovoljno: Ostaje li Lutovac na čelu DS?

113
0
ds-srbijaizbori

U nedelju, 17. maja, mogla bi da bude održana sednica GO DS na kojoj bi, kako se očekuje, predsednik Zoran Lutovac trebalo da podnese izveštaj o radu.

U nedelju, 17. maja, mogla bi da bude održana sednica GO DS na kojoj bi, kako se očekuje, predsednik Zoran Lutovac trebalo da podnese izveštaj o radu.
„Ukoliko taj izveštaj ne bude usvojen, to automatski znači da je Lutovac izgubio poverenje i da više neće ostati na čelu stranke“, rekao je Tanjugu izvor iz Demokratske stranke i potpisnik inicijative za sazivanje sednice Glavnog odbora.

Prema tom izvoru, sednicu Glavnog odbora za nedelju zakazala je trećina članova Glavnog odbora, a ne predsednik stranke, i ta sednica bi trebalo da bude nastavak one koja je trebalo da se održi 14. marta.
„Predsednik Lutovac je zakazao novu sednicu za 31. maj, a do tada svašta može da se desi u političkom životu Srbije. Članovi su nezadovoljni, jer se više ne čuje politka stranke, članstvo u Savezu za Srbiju dosta generiše nezadovoljstvo, kao i odnos prema lideru Dveri Bošku Obradoviću“, ističe taj izvor.

Nezadovoljni su i stari, ugledni članovi DS iz vremena Zorana Ðinđića.

Trećinu Glavnog odbora, inače, čini 127 članova, a potpise za održavanje sednice je dalo 133 člana.

„Lutovac više ne može da bira hoće li sednica biti tada održana, jer su je članovi Glavnog odbora već zakazali. Primarna tema na sednici neće biti budućnost DS u Savezu za Srbiju, već opstanak DS kao najjače opozicione stranke“, kaže taj izvor.

Na pitanje da li će na sednici konkretno biti reči o smeni Lutovca, izvor objašnjava da nema takve tačke u dnevnom redu, ali ukoliko njegov izveštaj o radu ne bude usvojen, to bi značilo da je on izgubio poverenje Glavnog odbora DS, da on više nije predsednik i da se onda ide na izbornu skupštinu.

Preuzeto sa: https://www.b92.net/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here