Home Saopštenja Inicijativa Ne davimo Beograd: Zahtevamo hitno odlaganje izbora

Inicijativa Ne davimo Beograd: Zahtevamo hitno odlaganje izbora

207
0
Inicijativa Ne davimo Beograd
Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd zahteva da se hitno suspenduju sve planirane izborne radnje i odlože izbori planirani za 21.jun 2020 godine.

Inicijativa Ne davimo Beograd zahteva da se hitno suspenduju sve planirane izborne radnje i odlože izbori planirani za 21.jun 2020 godine.
Inicijativa je pozvala sve političke organizacije, bez obzira da li su odlučile da bojkotuju lažirane izbore ili da na njima učestvuju, da se hitno oglase i zatraže odlaganje izbora kako bi preduhitrili rizike koje po stanovništvo može imati njihovo održavanje u atmosferi nasilja i straha, odnosno u opasnosti od pandemije koja nije prošla. U suprotnom, vlast će, kako navode, biti odgovorna za eventualne posledice.

„Bahatom nasilničkom politikom i neodgovornim potezima naprednjački režim i njihovi sateliti doveli su naše društvo do tačke ključanja i samo je pitanje dana kada će neko platiti glavom njihovu neutoljivu želju za vlašću. Podele koje vlast izaziva toliko su duboke da je samo pitanje vremena kada će doći do obračuna suprotstavljenih strana. Na buku nezadovoljnih građana odgovaraju huliganima sa bakljama, na proteste provokatorima i pretnjama, javno delovanje guše blaćanjem u režimskim medijima, na kritiku odgovaraju nasiljem i ucenama. Kako bi zaštitili sebe i nastavili sa daljim otimanjem države huškaju građane jedne na druge i dovode ih u opasnost od sukoba“, naglašava se u saopštenju Inicijative Ne davimo Beograd.

Smatraju da je, u ovakvoj atmosferi, dok još traje opasnost od korona virusa, više nego neodgovorno organizovati izborni proces. Inicijativa Ne davimo Beograd zahteva od režima odlaganje izbora i regulisanje izbornog procesa kako bi on mogao da odgovara slobodnoj volji građana, a od svih političkih organizacija suzdržavanje od nasilja i incidenata.

„Vlast je odgovorna i da obezbedi izborne uslove i da ne dovodi građane u rizik od pandemije i snosiće odgovornost za posledice ovih odluka“, poručuju iz Inicijative ne davimo Beograd.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here