Home Parlamentarni izbori „Ili svi iz opozicije da izađu na izbore ili da ostanu kod...

„Ili svi iz opozicije da izađu na izbore ili da ostanu kod kuće“

166
0
papir-srbjaizbori
Foto: Thinkstock

Beograd — Poslanik DS Balša Božović rekao je da je odluka o bojkotu izbora doneta i da će DS da je poštuje.


Beograd — Poslanik DS Balša Božović rekao je da je odluka o bojkotu izbora doneta i da će DS da je poštuje.
Božović navodi da, kada su u pitanju lokalni izbori, veruje da će se postići dogovor i da svi iz opozicije treba ili da izađu ili da ostanu kod kuće.

On je za TV Prva rekao i da se sada neki koji su bili za bojkot premišljaju i hoće da izađu na lokalne izbore i pomenuo predsednika opštine Paraćin Sašu Paunovića i gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića.
„Ako oni izađu treba dozvoliti i drugima iz opozicije da izađu na lokalne izbore“, smatra Božović.

Paunović je objavio da ide na izbore, kao i „1 od 5 miliona“, napominje Božović i kaže da je razumljivo da su građani ljuti i zbunjeni.

Božović kaže i da mu je dosta da sluša o tome da li na izbore treba ići ili ne i smatra da neko iz SzS etiku dobrih namera treba da zameni odgovornošću.

Božović je primetio i da niko nije tražio da se odvoje lokalni od parlamentarnih izbora, mada je situacija na lokalu drugačija i tu se rešavju problemi sa kojima se građani suočavaju.

Član predsedništva Pokreta Metla 2020 Miloš Jovanović rekao je za tv Prva da će taj politički pokret ove nedelje izaći sa predlogom odluke da li će učestvovati na redovnim parlamentarnim i lokalnim izborima.

„Bliži smo izlasku i ja ne krijem da sam više nego rezervisan prema ideji bojkota. Potrošili smo više od osam meseci na tu priču. Ljudima je dosta i ovih sadašnjih i bivših ministara koji su u SzS danas“, rekao je Jovanović.

On je dodao da će, nakon što predsedništvo Metle da predlog odluke, o tome da se izjasne političke organizacije koje su deo tog pokreta.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here