Home Parlamentarni izbori „Odluka o bojkotu politički neodgovorna“

„Odluka o bojkotu politički neodgovorna“

162
0
getty images-srbijaizbori
Foto: Getty images

Buduća vlada imaće težak posao i velike izazove pred sobom i zato smatram da je odluka o bojkotu izbora jako neodgovorna, izjavila je premijerka Ana Brnabić


Buduća vlada imaće težak posao i velike izazove pred sobom i zato smatram da je odluka o bojkotu izbora jako neodgovorna, izjavila je premijerka Ana Brnabić
Ona je u intervjuu za TV Prva dodala da joj je drago što je Pokret „1 od 5 miliona“ odlučio da izađe na izbore, kao i to što i Liberalno demokratska partija Čedomira Jovanovih i nekoliko stranaka opozicije takođe namerava to da učini.

Komentarišući to što je odluka za bojkot da se dovede u pitanje legitimitet narednog saziva Skupštine Srbije, Brnabićeva kaže da pred njima stoji jedna od najvažnijih stvari, a to je rasprava o ustavnim amandmanima u oblasti pravosuđa.
„Za menjanje Ustava potrebna je dvotrećinska većina“, kazala je premijerka i istakla da bi se odgovorni političari borili „i rukama i nogama“ da uđu u parlament da bi direktno uticali na to kako će izgledati pravosuđe.

Upitana kako je zadovoljna radom ministara, odnosno da li im nekada na nečemu zamera, ona je potvrdila da zamera ministrima, ali je dodala da zamera i samoj sebi.

„Nekada zameram i sebi jer ne stignem da se bavim svim stvarima. Zameram svojim ministrima, ali mi je najvažnije da se ne opuštamo“, navela je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, do izbora vremenski je mnogo ostalo za nju, jer ima dosta stvari koje treba da se urade, kao što je izgradnja naučno-tehnoloških parkova u Nišu i Čačku, ali i postavljanje „infrastrukture za bolji napredak Srbije“.

„Treba i politički da se borim protiv laži i fabrikovanja vesti, jer ne želim da se o Srbiji loše priča, kada se i EU pozitivno izjašnajva o nama čak i u oblasti vladavine prava“, kazala je Brnabićeva.

Ona je zaključila da je Srbija na svim poljima zabeležila uspehe poslednjih nekoliko godina.

Preuzeto sa: https://www.b92.net/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here