Home Vesti Protest u znaku borbe protiv zagađenja vazduha

Protest u znaku borbe protiv zagađenja vazduha

97
0
svs-srbijaizbori
Foto: Thinkstock

Beograd — Protest „1 od 5 miliona“ održan je 48. put u Beogradu, a tema je, prema rečima organizatora, bila „zagadjenje – kako vazduha, tako i u kulturi“.


Beograd — Protest „1 od 5 miliona“ održan je 48. put u Beogradu, a tema je, prema rečima organizatora, bila „zagadjenje – kako vazduha, tako i u kulturi“.
Protest je počeo na Platou ispred Filozofskog fakulteta upozorenjem na zagađenje vazduha u Boru.

Učesnicima protesta obratli su se aktivistkinja iz Bora Irena Živković i student Moma Kovačević, nakon čega su se demonstranti uputili centralnim gradskim ulicama ka starom Savskom mostu, čije izmeštanje najavljuju gradske vlasti.
Živkovićeva je pozvala sve gradjane da 15. novembra dodju u Bor i podrže protest kojim se žitelji tog grada bore za čistisiji vazduh i zdravlje svoje dece.

Savski most je izabran za kraj večerašnjeg protesta kako bi učesnici protesta poslali poruku da neće dozvoliti da se „naruši njegovo postojanje, izgled i istorijska vrednost“.

Jedan od organizatora protesta Milorad Simović rekao je da gradjani neće dozvoliti „da se sruši most“ koji su okupatori podigli za vremeDrugog sdvetskog rata kao privremeno rešenje, a koji je kada su isti ti okupatori hteli da ga uklone, učitelj Miladin Zarić deminirao, omogućivši tako da se formira Sremski front i da most koriste savezničke snage do kraja rata.

Učesnici protesta su na mostu upalili baklje i okačili veliki transparent na kojem je pisalo „bojkot“.

Preuzeto sa: https://www.b92.net/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here