Home Saopštenja Čanak: Učestvujemo u razgovoru na FPN, ali ne vidim neku veliku svrhu

Čanak: Učestvujemo u razgovoru na FPN, ali ne vidim neku veliku svrhu

165
0
screenshot tv prva
Foto: screenshot/TV Prva

Nenad Čanak je naveo da predstavnici LSV učestvuju u dijalogu vlasti i opozicije koji se organizuje na FPN, ali da u tome ne vidi „neku veliku svrhu“.


Nenad Čanak je naveo da predstavnici LSV učestvuju u dijalogu vlasti i opozicije koji se organizuje na FPN, ali da u tome ne vidi „neku veliku svrhu“.
Čanak je rekao i da je dva puta, 1996. i 2000. godine, imalo smisla izaći na ulicu i oba puta je bio slučaj odbrane izbornih rezultata.

„U tom smislu, moja prijateljica i školska drugarica Gordana Čomić ima jednu izvanrednu definiciju, ona kaže da mi moramo pobediti po njihovim pravilima, ali ne njihovim metodama“, rekao je Čanak, a navodi se u saopštenju LSV-a.
Kako je rekao, to što je urađeno 1996. i 2000. godine i uradiće se ponovo.

„Bilo ko ko misli da će ubediti vlast da promeni izborne uslove u manje od godinu dana od izbora, taj je naivan. A ta priča o bojkotu izbora je priča za malu decu“, rekao je Čanak.

„Ako nismo postupili po Ustavu, priznajmo realnost“

Predsednik LSV Nenad Čanak izjavio je, povodom pitanja Kosova i Metohije, da je on jedini, na sednici Skupštine Srbije povodom jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, tada izašao sa Ustavom i rekao da u tom aktu piše šta treba uraditi, te da ako tada nije povuče ustavni potez o odbrani države, onda sada treba priznati realnost.

Kako kaže, tada je rekao da pošto imamo oružanu pobunu na delu teritorije koja je proglasila nezavisnost, treba da se uhapse Tači i svi ostali.

Čanak je dodao da su se svi „busali u patriotske grudi“, a niko nije bio spreman da povuče jedini Ustavom propisan potez.

„Ako niste spremni da branite svoju državu, onda nemojte da se čudite šta će onda biti. Rekao sam, ako nećete da postupite po Ustavu, onda priznajte realnost, a to je da je Kosovo na sablju i dogovor između velikih sila postalo deo Srbije, Kosovo je bombama i voljom velikih sila prestalo da bude deo Srbije“, rekao je Čanak, a saopšteno je iz LSV-a.

On je naveo da se ne daje Kosovo nikome, već nije uspelo da se odbrani zbog, kako kaže, pogrešne „zločinačke politike nacional-socijalističkog režima Slobodana Miloševića“.

„I potpuno nakaradnog proruskog stava da Kosovo treba da bude i ostane žarišna, neuralgična tačka na Balkanu, o kojoj stalno treba proizvoditi nove i nove tenzije, da bi se Rusija, koja se pokazivala kao vatrogasac koji gasi požare tamo gde ih sama pravi“, rekao je Čanak.

Govoreći o predlogu predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića da se Kosovo privremeno ustupi Rusiji, Čanak je rekao da Stamatović radi suprotno interesima srpskog naroda, jer želi da deo Srbije da drugoj državi.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here