Home Kosovo „Haradinaj mi je rekao – lažna vest da je zvaničnicima Beograda zabranjen...

„Haradinaj mi je rekao – lažna vest da je zvaničnicima Beograda zabranjen ulazak na KiM“

154
0
Ana_Brnabic-srbijaizbori
Foto: Wikipedia

Premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila da joj je kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao da je vest da je zvaničnicima Beograda zabranjen ulazak na KiM lažna


Premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila da joj je kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao da je vest da je zvaničnicima Beograda zabranjen ulazak na KiM lažna
Brnabiće i Haradinaj učestvuju na samitu lidera Zapadnog Balkana u Poznanju.

Podsetimo, kosovsko ministarstvo spoljnih poslova je u četvrtak donelo odluku da ne daje bilo kakvu dozvolu zvaničnicima iz Beograda da posete KiM, naveo zamenik kosovskog ministra spoljnih poslova Jetljir Ziberaj.
“Drago mi je da sam od Ramuša Haradinaja čula da je lažna vest da su srpskim zvaničnicima zabranjene posete Kosovu i Metohiji“, rekla je premijerka, ali je istakla da je „čudi da lažne vesti šire savetnici takozvanog ministra za spoljne poslove”.

Brnabić je novinarima u Poznanju, gde je u toku Samit EU- Zapadni Balkan, rekla da to što joj je rekao Haradinaj, da je reč o „lažnoj vesti“, donekle smanjuje tenziju koja je, kaže, velika u regionu.

Brnabić je navela da joj je Haradinaj to kazao na radnom doručku sa predsednicima vlada Zapadnog Balkana. Ocenila je da je razgovor tokom doručka bio zanimljiv i otvoren.

Jučerašnja odluka Prištine izazvala je brojne reakcije.

Odluka Prištine da zabrani ulazak srpskim zvaničnicima na KiM je potez bez presedana, rekao je potpredsednik Vlade Srbije i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

On je dodao da je ta odluka još jedan šamar, ne Beogradu već pre svega Evropskoj uniji i međunarodnoj zajednici, koja sramno ćuti na kršenje svih civilizacijskih normi koje godinama sprovode Ramuš Haradinaj i Hašim Tači.

I portparolka EU Maja Kocijančić reagovala je povodom odluke prištinskih vlasti da nijednom zvaničniku iz Beograda ne dozvoli ulaz na teritoriju tzv. Kosova.

Ona je izjavila da EU očekuje poštovanje sporazuma o posetama zvaničnika, koji je postignut u okviru dijalogu Beograda i Prištine.

Očekujemo poštovanje svih sporazuma postignutih u okviru dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU, uključujući i sporazum o posetama zvaničnika”, navela je Kocijančić .

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here