Home Istraživanja Najnovije istraživanje: Cenzus bi prošlo njih sedam

Najnovije istraživanje: Cenzus bi prošlo njih sedam

191
0
crta-srbijaizbori
Foto: Thinkstock

Beograd — Prema najnovijem istraživanju agencije Faktor plus cenzus bi u ovom trenutku, pored SNS, prošli i SzS, SPS, SPAS i DSS, SRS i PSG.


Beograd — Prema najnovijem istraživanju agencije Faktor plus cenzus bi u ovom trenutku, pored SNS, prošli i SzS, SPS, SPAS i DSS, SRS i PSG.

Srpska napredna stranka, prema tom istraživanju, i dalje ima većinu (51,3 odsto), a Savez za Srbiju 10,6 odsto. Socijalističku partiju Srbije podržalo bi 9,7, SPAS i DSS 6,7, SRS 5,8, a PSG 5,1 odsto građana.

Vladimir Pejić iz agencije Faktor plus za Blic je kazao da su naprednjaci pali za tri procenta za šta bi po njegovom mišljenju razlog mogao da bude otvoreni govor lidera stranke, predsednika Aleksandra Vučića u Skupštini o Kosovu.
„Iskrenost se za sada ovako odrazila na ispitanike, što ne znači da tih nekoliko procenata ne može da se vrati“, ocenio je Pejić. Istovremeno skok radikala Pejić objašnjava aktuelizovanjem teme Kosova.

Kod Saveza za Srbiju nema promena u odnosu na prethodni mesec, navodi Pejić, i dodaje da se SZS stabilizovao kao najozbljnija opozicija.

Ni Pokret slobodnih građana ne beleži promene u rejtingu, oni su stabilni oko cenzusa, dok se Šapićev SPAS i DSS nalaze na 6,7 odsto, iako su se pojavili kao koalicija tek prošlog meseca, primećuje Pejić.

Da se izbori održavaju ovog vikenda na njih bi izašlo 47 odsto građana, 33 odsto ne bi, a 20 odsto ne zna ili nema stav. Istraživane je rađeno od 30. maja do 5. juna telefonski i u njemu je učestvovalo 1.200 ispitanika.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here