Home Kosovo „Kako da znamo šta će oni uraditi sutra, to me užasno plaši“

„Kako da znamo šta će oni uraditi sutra, to me užasno plaši“

139
0
Ana_Brnabic-srbijaizbori
Foto: Wikipedia

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je plaši relativizacija svega što uradi Priština.


Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je plaši relativizacija svega što uradi Priština.
Kako je istakla, Priština je uspela novcem da okrene priču kako se na severu KiM Srbi bave kriminalom i korupcijom, iako je istina da je upravo Kosovo centar Evrope za trgovinu drogom, oružjem i ljudima.

„Teritorija Kosova je samo srce Evrope za trgovinu drogom, oružjem i ljudima, ali svi danas pričaju o organizovanom kriminalu i korupciji kod Srba na severu KiM. Vi bi pomislili danas – na šta liči onaj sever KiM, svi mafijaši, organizovani kriminal i korupcija, a ovaj ostatak Kosova ne znate da li je Cirih ili Ženeva“, rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše jučerašnju akciju Rosu na severu KiM.
Istakla je da je Priština verovatno velikom svotom novca uspela da zameni teze kada je reč o kriminalu na Kosovu.

„Činjenice, koje ima i kosovska policija, kažu da je najmanje kriminala i korupcije na severu“, naglasila je Brnabićeva.

Kaže da sada neki pričaju kako je sve to što se desilo bilo dogovoreno i izrežirano i zapitala da li je bilo dogovoreno i to da albanski specijalci hapse i penzionere koji su gluvonemi, kao i administatore Unmika sa diplomatskim pasošem.

„Svi su zaboravili šta je Kosovo i da najviše odatle, po glavni stanovnika, dolazi boraca za Islamsku državu. Pa kažu, to što se desilo je izrežirano i zato nije ni strašno“, rekla je predsednica vlade.

Ona je zamolila te političare da to ne rade zbog naših građana koje tim izjavama dovede u opasnost i potpuno aboliraju Prištinu.

Ističe da Priština ne razmišlja racionalno ni o kvalitetu života Albanaca, a kamoli Srba na KiM. Brnabićeva je rekla da je videla analizu kosovskog instituta o uticaju takse na kosovsku ekonomiju i da se vidi da one najviše idu na štetu njihovih građana.

Po toj analizi, navodi, vidi se da su maloprodajne cene na Kosovu skočile zbog takse 5,3 odsto i da je Kosovu deficit porastao za 6,4 odsto.

„To je politička odluka i njima je svejedno kako Albanci žive na KiM. Tu nema nikakve vizije kada govorimo o budućnosti. Sa druge strane, Srbija je ozbiljan i racionalan partner i samo zato je još mir na Kosovu“, naglasila je premijerka.

Ona ističe da srpska strana bukvalno ima posla sa ljudima iz šume, koji predstavljaju Prištinu i teroristima koji su bili u Hagu i nisu osuđeni za zločine samo zato što su svi svedoci pobijeni.

„Kako da znamo šta će oni uraditi sutra, njima je svejedno da li je tamo rat ili nije, to me užasno plaši“, kazala je Brnabićeva.

Preuzeto sa:https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here