Home Gradski izbori Nikodijević o opoziciji: Pravo mesto za dijalog je Skupština grada Beograda

Nikodijević o opoziciji: Pravo mesto za dijalog je Skupština grada Beograda

75
0
screenshot tv prva
Foto: Screenshot/Tv Prva

Beograd — Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević kaže da u svetu nije zabeležen slučaj da u političkoj borbi opozicija blokira komunalne radove.


Beograd — Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević kaže da u svetu nije zabeležen slučaj da u političkoj borbi opozicija blokira komunalne radove.
„U Beču, Londonu, Parizu postoji opozicija, ali niko nije napadao radnike koji rade obnovu ulica, nije lomio zaštitne ograde“, rekao je Nikodijević za Prvu televiziju.

On je dodao da postoje drugi vidovi političke borbe i da je pravo mesto za dijalog Skupština grada Beograda,u kojoj opozicija ima svoje predstavnike. Podseća da Bastać na prethodnim gradskim izborima nije prešao cenzus, ali da u Skupštini grada drugi predstavnici opozicije imaju svoje odbornike.
„Pred svaku sednicu Skupštine grada održavamo sastanak šefova odborničkih grupa, gde se delegiraju teme koje će biti na Skupštini grada Beograda. Uvek je pozvana i opozicija“, istakao je Nikodijević.

Dodaje da će naredna sednica Skupštine grada biti zakazana posle prvomajskih praznika i da će pozvati svih 110 odbornika da učestvuju na njoj, kao i da će pre toga pozvati šefove odborničkih grupa.

„To je ustaljeni princip rada. Ako neko želi dijalog, mesto za dijalog je Skupština grada Beograda“, istakao je Nikodijević i ukazao da je zbog ometanja radova kompanija Štrabag do sada fakturisala Gradu više od dva miliona dinara.

Podseća da je Grad sa izvođačem radova na Trgu republike, kompanijom Štrabag dogovorio da se radovi ubrzaju, da se poveća broj ljudi na gradilištu, da rade do 23 sata, kako bi radovi bili završeni do 1. septembra.

„Zbog Bastaćevih blokada kasniće radovi, a građani će iz budžeta platiti štetu koja nastaje neodgovornim ponašanjem pojedinaca“, zaključio je Nikodijević.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here