Home U fokusu Opozicija ispostavila zahteve, vlast odreagovala, SNS o izborima

Opozicija ispostavila zahteve, vlast odreagovala, SNS o izborima

169
0
crta-srbijaizbori
Foto: Thinkstock

Beograd — Opozicija posle protesta u subotu iznela svoje zahteve, vlast odreagovala, a vrh naprednjaka za sutra najavio odluku o izborima.

Beograd — Opozicija posle protesta u subotu iznela svoje zahteve, vlast odreagovala, a vrh naprednjaka za sutra najavio odluku o izborima.
Naime, kako pišu beogradski mediji, odluka o eventualnom raspisivanju vanrednih izbora mogla bi da bude doneta u utorak. Sednice predsedništva, proširenog sastava Izvršnog odbora i Glavnog odbora Srpske napredne stranke biće održani u beogradskom Sava Centru.

Glavne teme će kako prenose mediji biti pritisci opozicije i vanredni izbori. Sednice će navodno biti potpuno javne, a odluke koje će doneti biće saopštene u utorak do ponoći.
Bojan Klačar iz CESID-a kaže za TV Prva da su najnovoji zahtevi opozicije drugačiji od prethodnih. „Sada imamo konkretnije, racionalnije i donekle realističnije zahtevge, prevashodno one koji s eodnose na izborne uslove, što bi i trebalo da bude centralna tema“, ocenjuje on.

Prema njegovim rečima zahtevi koji se tiču izmena u REM i RTS, su „nešto klizaviji teren“. On kaže i da se rok koji su predstavnici opozicije dali vlastima da ispune te zahteve, a koji je sledeća subota, realno ne može ispuniti.

On je za TV Prvu rekao i da će na sutrašnjoj sednici biti uključeni svi oni koji u SNS-u nešto znače, ali da ne treba očekivati da će sutrašnji dan biti „dan D“. „Može se očekivati da mi sutra ne dobijemo odgovor da li će biti vanrednih izbora“, rekao je Klačar za TV Prvu.

Razgovori mogu da se vode na dva načina, u Parlamentu, što u ovom trenutku odgovara vlasti, objašnjava Klačar i dodaje da drugi način jeste da se napravi neka posebna vrsta dijaloga na nekom okruglom stolu gde bi seli predstavnici opozicije i vlasti.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here