Home Vesti Ambasada: SAD nisu ni organizator, ni finansijer protesta

Ambasada: SAD nisu ni organizator, ni finansijer protesta

129
0
ameri
Foto: Thinkstock

Beograd — SAD nisu ni organizator, niti finansijer protesta „1 od 5 miliona“, saopštila je ambasada SAD u Beogradu.


Beograd — SAD nisu ni organizator, niti finansijer protesta „1 od 5 miliona“, saopštila je ambasada SAD u Beogradu.
To je deo odgovora Ambasade na pisanje beogradskog lista „Informer“, koji piše da upravo ta ambasada stoji iza protesta.

„NeZnamZašto ali @Informernovine odbija da objavi činjenice. Naš posao je da razumemo Srbiju. Redovni sastanci sa političarima iz vlasti i opozicije, kao i drugima širom Srbije su deo tog posla. SAD nisu organizator niti finansijer #1od5miliona #dezinformacije #nekolaže“, navodi se u poruci Ambasade na Tviteru.

„Informer“ je pre nekoliko dana objavio fotografije za koju su naveli da dokazuju da „Ambasada SAD i njihovi ljudi za specijalne operacije stoje iza demonstracija u Beogradu koje se održavaju od decembra prošle godine“.

U jednom od tekstova se navodi da „nema dileme da političko odeljenje američke ambasade u Beogradu koordinira demonstrancijama i daje instrukcije njihovim organizatorima“.

U prilog tome, „Informer“ je objavio i fotografije – na jednoj se nalazi Jelena Anasonović jedan od organizatora protesta koja, kako piše „Informer“, prima instrukcije od trećeg sekretara Ambasade SAD, a na drugoj Sergej Trifunović, predsednik PSG na sastanku sa Davidom Lingren Gehrenbekom, savetnikom u američkoj Ambasadi i Natanom Albaharijem, pripadnikom ISAC fondacije.

Na Tviter nalogu Ambasade objavljena je fotografija upita novinara „Infomera“ u vezi sa tim susretima i stavom Ambasade o protestima, uključujući pitanje da li Ambasada i ambasador podržavaju proteste, kao i isečak jednog od tekstova „Informera“.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here