Home Parlamentarni izbori Marković: Ne vidim razlog za izbore, gubi se šest meseci

Marković: Ne vidim razlog za izbore, gubi se šest meseci

146
0
crta-srbijaizbori
Foto: Thinkstock

Beograd — Predsednik JS i narodni poslanik Dragan Marković Palma izjavio da ne vidi zašto bi se išlo na vanredne izbore kada postoji ogromna skupstinska većina.


Beograd — Predsednik JS i narodni poslanik Dragan Marković Palma izjavio da ne vidi zašto bi se išlo na vanredne izbore kada postoji ogromna skupstinska većina.
Istovremeno, ocenjuje da bi se izborima izgubilo minimum šest meseci za kampanju i formiranje vlade, kao i da bi opalo interesovanje investitora.

On je za današnje „Večernje novosti“ rekao da bi izbori zakočili i rešavanje problema Kosova i Metohije.

Marković je dodao da on ne odlučuje o vanrednim izborima, ali poručuje da je za njih spreman i očekuje da JS i njen koallicioni partner, socijalistička partija Srbije, SPS, osvoje više od 15 odsto glasova.

Marković napominje i da on ne odlučuje o tome ko će sedeti u Vladi, ali da se broj ministara za koje misli da bi trebalo da odu iz Nemanjine popeo sa dva na tri, ali nije želeo da otkriva njihova imena.

On kaže i da je njegova koalicija s predsednikom SPS-a Ivicom Dačićem „zacementirana“, da i ako se izbori i raspišu, savez SPS-JS ima sa čim da izađe pred građane.

Povodom izjave predsednika Srbije i SNS-a Aleklsandra Vučića da neki iz njegove partije kao i pojedini koalicioni partneri već prave dilove sa opozicijom, Marković navodi da se Dačić i on nisu prepoznali u toj izjavi.

„Zašto bismo menjali nešto što je dobro. Mislim da će ta koalicija sarađivati još mnogo godina“, rekao je Marković.

Na pitanje mogu li protesti u kojima učestvuje i deo opozicije da ugroze vladajuću većinu, Marković kaze da su njihovi zahtevi smešni i da ne mogu da ugroze ni stabilnost države, ni ekonomski napredak, ni sve bolju međunarodnu poziciju Srbije.

„Razumeo bih da traže više radnih mesta, ali njihov jedini zahtev je ostavka Vučića koji je dobio skoro 60 odsto na izborima za predsenika srbije“, ističe Marković i dodaje da opozicionare građani već dobro poznaju i sigurno neće glasati za povratak na staro.

Na pitanje da li je za dogovor sa Prištinom o razgraničenju, kaže da je za kompromis u kome Srbija neće imati štete. „Ne mogu Albanci sve da dobiju, a mi ništa. U ovom trenutku status kvo ne odgovara nikome“, ocenjuje Marković.

Kada je u pitnaju evropski put, kaze da Srbija ne treba od njega da odustane, iako mnogi u EU nemaju jasnu sliku ni o našoj zemlji ni o suštini problema s Prištinom. „Bez obzira što se oko nekih stvari ne slažemo sa EU, život ne sme da stane niti da se naša saradnja zaustavi“, smatra Marković.

Preuzeto sa: https://www.b92.net/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here