Home Vesti SzS dobio nove članove

SzS dobio nove članove

128
0
savez

Beograd — Savez za Srbiju objavio je danas da je toj organizaciji pristupio veći broj stranaka, pokreta, organizacija i sindikata.


Beograd — Savez za Srbiju objavio je danas da je toj organizaciji pristupio veći broj stranaka, pokreta, organizacija i sindikata.
Kako je rečeno na konferenciji za novinare, Savezu za Srbiju pristupila je Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Udruženje „Čuvari grada“, Zelena ekološka partija „Zeleni“, Srpska monarhistička stranka „Srpska sloga“ i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije. Takođe su se priključili i Samostalni sindikat poštanskih radnika i Vojvođanski klub socijalista.

Predsednik Narodne stranke i predsedavajući Saveza za Srbiju Vuk Jeremić izjavio je da niko od lidera tog opozicionog bloka neće biti član prelazne Vlade, koju predlažu za period nakon smene aktuelne vlasti Aleksandra Vučića, i dodao da za ta mesta ima dovoljno „stručnog i poštenog sveta“.

Jeremić je rekao da bi u ovom trenutku bilo kontraproduktivno licitirati imenima ljudi koji bi sačinjavali tu prelaznu Vladu.

On je dodao da bi program te buduće Vlade bio zasnovan na programu od 30 tačaka, koji je SzS ranije predstavio. „Svi radimo zajedno u jednom cilju – a to je promena neopakog stanja u Srbiji i vraćanje normalnosti u institucije, medije, škole, bolnice i ulice“, rekao je Jeremić i pozvao građane na novo protestno okupljanje u subotu u Beogradu.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here