Home Vesti Protest „1 od 5 miliona“ sutra u Nišu

Protest „1 od 5 miliona“ sutra u Nišu

59
0
nov-srbijaizbori
Foto: https://www.b92.net

Niš — Protesni skup „Stop teroru-za Niš bez straha #1od5miliona“ biće održan sutra, 11. januara, na Trgu kralja Milana u tom gradu od 18 sati.


Niš — Protesni skup „Stop teroru-za Niš bez straha #1od5miliona“ biće održan sutra, 11. januara, na Trgu kralja Milana u tom gradu od 18 sati.
Kako su kazali organizatori, pozvani su građani da im se pridruže bez stranačkih obeležja.

Protest će organizovati Pokret mladih „Za Niš bez straha“, a počeće odavanjem pošte ;nastradalima u nesreći na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova, ali i odavanjem pošte, kako su naveli „svim žrtvama“ vlasti.

U saopštenju koje je Pokret ranije dostavio medijima istaknuto je da se protest organizuje „nakon dugogodišnjeg terora, vladavine strahom i bahatom nesposobnošću vlasti, kojima su gradjani Niša izloženi, a koji je kulminirao užasnom nesrećom na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova“.

Najavljeno je da će na supu biti izneto devet zahteva, a zatražiće ostavku ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, oslobađanje zarobljenih medija i stvaranje nezavisnog regionalnog servisa u Nišu.

Zahtevi su i da se svi pružni prelazi u Nišu obezbede rampama i svetlosnom signalizacijom, da se stane na put partijskom zapošljavanju i da se rasvetle svi slučajevi paljenja automobila u Nišu.

Pokret će zatražiti da se zaustavi isključenje struje socijalno ugroženim gradjanima i da javni izvršitelji ne postupaju u sporovima koji se vode protiv socijalno ugroženih gradjana.

Vraćanje Aerodroma, Elektrodistribucije i Regionalne privredne komore gradu Nišu takodje je jedan od zahteva „Za Niš bez straha“. ;

Organizovanje protesta podržali su Savez za Srbiju, Pokret Dosta je bilo, Pokret slobodnih građana i sindikat Sloga.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here