Home Vesti Brnabićeva i Kurc o saradnji, evrointegracijama, regionu

Brnabićeva i Kurc o saradnji, evrointegracijama, regionu

81
0
Ana_Brnabic-srbijaizbori
Foto: Wikipedia

Beograd — Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom.


Beograd — Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom.
Oni su razgovarali o bilateralnoj i ekonomskoj saradnji dve zemale, evropskim integracijama Srbije i aktuelnoj situaciji u regionu.

Premijerka Brnabić zahvalila je Austriji na podršci koju pruža Srbiji u procesu evropskih integracija i otvaranju novih poglavlja i izrazila uverenje da će se ta podrška nastaviti i u budućnosti.

Sagovornici su se saglasili da su dve zemlje važni ekonomski partneri, navodeći da veliki broj austrijskih kompanija posluje u našoj zemlji i zapošljava oko 20.000 radnika.

Na sastanku je bilo reči o proširenju ekonomske saradnje kao i o jačanju saradnje u okviru bankarskog sektora.

Austrijski kancelar pohvalio je ekonomske reforme u Srbiji i impresivan uspeh u postizanju visoke stope rasta, ekonomskoj stabilnosti i oporavku privrede.

Premijerka je naglasila da je Beograd spreman da nastavi dijalog sa Prištinom što je i pokazao ispunjavanjem obaveza iz Briselskog sporazuma i da očekuje da će i prištinska strana odgovorno pristupiti implementaciji dogovorenog. U tom smislu, ona je zahvalila Austriji na podršci nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Brnabić je posebno zahvalila na podršci koju je Austrija pružila Vladi Srbije u oblasti e-uprave, kao najefikasnijeg načina za borbu protiv korupcije i sive ekonomije, kao i na pomoći jačanja kapaciteta državne uprave.

Kurc je ocenio da se Srbija pokazala kao pouzdan partner u borbi protiv ilegalnih migracija i trgovine ljudima, iskoristivši priliku da se zahvali na pomoći i podršci koju naša zemlja pruža u ovoj oblasti.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here