Home Vesti Stefanović: Ljajić nije deo organizovane kriminalne grupe

Stefanović: Ljajić nije deo organizovane kriminalne grupe

84
0
ljajic-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Ne postoje nikave informacije da je potpredsednik vlade i ministar Rasim Ljajić deo organizovane kriminalne grupe, kaže ministar policije Nebojša Stefanović.


Ne postoje nikave informacije da je potpredsednik vlade i ministar Rasim Ljajić deo organizovane kriminalne grupe, kaže ministar policije Nebojša Stefanović.
„Ne postoje informacije da je on deo organizovane kriminalne grupe i da je prekršio zakone“, rekao je Stefanović u Skupštini povodom toga što je poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Rdeta danas ponovo od njega zatražila „operativne informacije“ o umešanosti Ljajića u trgovinu drogom.

Radeta je kazala da ona nije bila zadovoljna odgovorima predstavnika vlasti, posebno premijerke Ane Brnabić koja je rekla da je iznenađena tvrdnjama o Ljajiću.

„Molim bez ličnih impresija, to što je rekla da je iznenađena, ne znači ništa, pa i ja sam bila iznenađena kada je s mesta direktora Naleda (Brnabić) došla na mesto predsednika Vlade“, kazala je Radeta.

Optužba da je Ljajić „vođa jednog od najjačih narko-kartela u Srbiji“, pre tri dana je u Skupštini izneo šef SRS Vojislav Šešelj, što je Ljajić ocenio kao „naručenu, neistinitu i monstruoznu optužbu“.

Poslanici Socijaldemokratske stranke Srbije (SDPS) čiji je lider Rasim Ljajić vratili su se u Skupštinu Srbije, jer je prema njihovoj oceni, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odagnao sve sumnje u vezi sa optužbama koje je lider radikala Vojislav Šešelj uputio na račun njihovog lidera.

Šešelj je rekao da je Ljajić vođa jednog od najjačih narko kartela na području Srbije, a ministar unutrašnjih poslova je pre dva dana upravo u parlamentu rekao da MUP nema saznanja da je Ljajić deo ili organizator neke kriminalne grupe.

“Poslanička grupa SDPS se vratila i nastavlja da aktivno učestvuje u radu skupštine i da podržava politiku većine u parlamentu i našeg glavnog partnera Srpsku naprednu stranku”, rekao je za Tanjug potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković (SDPS).

On je istakao da je potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u svojoj izjavi pre dva dana odagnao sve sumnje u vezi sa, kako kaže, brutalnim i suludim napadima i optužbama Vojislava Šešelja.

Marinković ocenjuje da je Šešelj protiv svega što predstavlja “normalnost” u političkom životu, dok je, kako kaže, personifikacija “normalnosti”, dijaloga, rezultata i rada upravo Rasim Ljajić.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here