Home Vesti „Predlog sam izneo, u Srbiji nisu hteli da ga čuju“

„Predlog sam izneo, u Srbiji nisu hteli da ga čuju“

82
0
vuckolino-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je svoj predlog za rešenje kosovskog problema izneo i u Briselu i ljudima iz Prištine.


Beograd — Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je svoj predlog za rešenje kosovskog problema izneo i u Briselu i ljudima iz Prištine.
Međutim, on je rekao da njegove ideje nisu naišle na podršku, što je i sam više puta rekao.

„Na moju žalost, iako nikada nisu čuli šta mislim ni kakvo bi to rešenje bilo, ne postoji negativan glas koji u Srbiji nisam čuo. Ali, ja prihvatam glas naroda“, rekao je Vučić nakon sednice Vlade Srbije sa predstavnicima Srba na Kosovu.

On je rekao da mu je veoma žao što ljudi u Srbiji nisu želeli da čuju o čemu je reč, već su upravo „oni koji su razorili zemlju“ pokušali da iskoriste to protiv njega u nameri da se „ponovo dočepaju kase“.

„Oni i strancima kažu: ‘Hoćemo da Vučić to završi’. Pa da onda to iskoriste kao način da me ruše. A država i narod ih ne zanimaju“, rekao je on.

Vučić je rekao da nije tajna da postoje pritisci da Srbija prihvati nezavisnost Kosova, i da to nije od juče, ali da je on spreman da trpi te pritiske i da ih odbija, jer je njemu to mnogo lakše nego Srbima sa Kosova.

„Srbija je mala zemlja, ali je velika duhom i suprotstavlja se snagom prava i pravde“, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara, Vučić je rekao da će novac koji bude ulagan na Kosovu biti raspoređivan po projektima i da će taj proces biti kontrolisan.

Govoreći o ocenama da je dijalog Beograda i Prištine u Briselu „klinički mrtav“, Vučić je rekao da mu je čudno što se tako govori jer, iako razgovora trenutno nema, dijaloga će svakako morati da bude jer je svaki razgovor bolji od sukoba.

„Ali za svaki razgovor je potrebno najmanje dvoje. Ne zavisi to samo od nas. Moramo da znamo i o čemu razgovaramo. Jer greši svako ko misli da Srbija može sve da izgubi… Najbolje da svi izgubimo mnogo, da bismo svi nešto dobili. Sve drugo je katastrofa“, rekao je Vučić i posebno kritikovao to što postoji tendencija da se ubrza formiranje kosovske vojske.

Preuzeto sa: https://www.b92.net/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here