Home Saopštenja Pobeda SNS u Prijepolju i Valjevu

Pobeda SNS u Prijepolju i Valjevu

285
0
sns-srbijaizbori

Na izborima za članove Saveta mesnih zajednica u Prijepolju, SNS ostvarila pobedu u svim mesnim zajednicama gde su Srbi većinsko stanovništvo.


Na izborima za članove Saveta mesnih zajednica u Prijepolju, SNS ostvarila pobedu u svim mesnim zajednicama gde su Srbi većinsko stanovništvo.
Izbori su sprovedeni u 27 od okupno 30 Mesnih zajednica na teritoriji opštine Prijepolje, dok u tri Mesne zajednice izbori nisu održani jer nisu postojali uslovi za njihovo održavanje. Nije bilo izbornih nepravilnosti koji bi uticali na rezultate i tok izbora.

Na izborima su uzeli učešće SNS, SPP, SDP, SPS i delimično SDA i DPS.

Za članove saveta Mesnih zajednica bira se 183 člana, a kandidovalo se 283 gradjana, od čega 106 predstavnika SNS-a.

Apsolutnu pobedu SNS osvojila je u Mesnim zajednicama: Toci, Drenova, Babine, Aljinovići, Pravoševo, Rasno, Seljašnica, Kolovrat, Kamena Gora, Milešev Do, Slatina, Mileševo, Jabuka, Sedobro i Ivanje.

Obzirom da je stanovništvo u opštini Prijepolje multietničko, gde je odnos između Srba i Bošnjaka približno isti, u značajnom delu preostalih Mesnih zajednica biće formirani Saveti mesnih zajednica sa učešćem predstavnika SNS-a, kaže se u saopštenju.

Ostvarena je ubedljiva pobeda na ukupnim izborima za Mesne zajednice, koju su odneli SNS i stranka SPP.

Posmatrano pojedinačno najveći broj ostvarenih mandata za članove Saveta mesnih zajednica postigla je Srpska napredna stranka.

U Mesnim zajednicama gde Srbi čine većinsko stanovništvo, Srpska napredna stranka će u preko 90 odsto imati predsednike mesnih zajednica, saopštila je SNS iz Prijepolja.

Kandidati koje je podržala Srpska napredna stranka odneli su danas ubedljivu pobedu na izborima za skupštinu u svih 15 gradskih mesnih zajednica u Valjevu.

Koordinator za Kolubarsko-mačvanski okrug Branislav Malović izjavio je da je zadovoljan postignutim uspehom i naglasio da su ovi rezultati odgovor građana na izuzetan rad lokalne samouprave, na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem.

„Valjevci su danas još jednom potvrdili koliko veruju svom predsedniku, Aleksandru Vučiću, koji je na čelu Srpske napredne stranke, najjače stranke u Srbiji. Značaj ove pobede jeste još veći jer je doneta upravo na dan proslave desetogodišnjice od osnivanja SNS, koji se danas slavi u Kraljevu“, navodi se u saopštenju.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here