Home Vesti RIK proglasio dve liste za izbore za savete manjina

RIK proglasio dve liste za izbore za savete manjina

140
0
crta-srbijaizbori
Foto: Thinkstock

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je dve liste za izbore za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina koji će biti održani 4. novembra.


Republička izborna komisija (RIK) proglasila je dve liste za izbore za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina koji će biti održani 4. novembra.
roglašena je lista „Bunjevci zajedno“ koja je imala 97 potpisa podrške za izbor članova Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine i lista „Mađarska sloga“ koja je imala 3.774 potpisa za izbor članova Nacionalnog saveta Mađarske nacionalne manjine.

Rok za podnošenje izbornih lista je do 19. oktobra u ponoć.

Nacionalne savete direktno će birati 18 nacionalnih manjina – albanska, aškalijska, bošnjačka, bugarska, bunjevačka, vlaška, grčka, egipatska, mađarska, nemačka, poljska, romska, rumunska, rusinska, slovačka, slovenačka, ukrajinska i češka.

Albanska, aškalijska, grčka, poljska, nemačka, ukrajinska, češka, ruska i slovačka nacionalna manjina biraju po 15 članova saveta, bugarska, bunjevačka i rusinska po 19, vlaška, makedonska, crnogorska i rumunska po 23, slovačka i hrvatska 29 i bošnjačka i romska po 35 članova saveta.

Prema kalendaru, ukupni rezultati izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina biće objavljeni 8. novembra, a uvid u materijal biće moguć do 9. novembra u ponoć.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here