Home Parlamentarni izbori „Ako baš insistiraju na izborima, možda izađem u susret“

„Ako baš insistiraju na izborima, možda izađem u susret“

181
0
avc-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne vidi razloge za prevremene izbore.


Beograd — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne vidi razloge za prevremene izbore.
Međutim, on je dodao da u slučaju da „ogroman“ broj predstavnika opozicije insistira na tome, ne bi sasvim isključio mogućnost da im izađe u susret.

Vučić je, nakon obilaska radova na obnovi Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije, na pitanje novinara da li će izbora biti u martu, kao što to tvrde stranke koje planiraju da oforme opozicioni savez, odgovorio: „oni to znaju uvek kada su izbori“.

On je naveo da postoje laki i teški izbori, a za opoziciju su uvek laki, pošto su laki samo onima koji gube.

“Morali smo pre vremena da idemo više puta na izbore, jer smo sprovodili najteže reforme, na koje sam ponosan – fiskalne konsolidacije, reformu kompletnog finansijskog sektora – što je moralo da bude sa vrha države sprovedeno. Ministri Krstić i Vujović obavljali su dobar posao, kao što sam uvren da će Mali obaviti dobar posao. To su bile pre svega uzašno teške mere, protiv kojih su bili svi. Ljudi su mislili da postoji ćup iz kojeg izlazi novac, a danas znaju da je potrebna zdrava ekonomija da možete da sve finansirate. Nisam želeo da tako teške mere i reforme provodimo a da narod ne pruži podršku“, objasnio je Vučić.

Što se okupljanja opozicije tiče, Vučić je podsetio da će uskoro biti održani lokalni izbori u Majdanpeku i da je siguran da će taj „desničarski, tajkunski savez sa primesama fašizma“ odneti ubedljivu pobedu i moći da pokaže šta su uradili.

“Jedini je problem, nedostaje im sitnica, a to je da mora narod da glasa za nekog od njih“, rekao je on.

Vučić je istakao da, ako dobiju narodno poverenje, on ga neće nikada gaziti.

“Za nas je glas naroda najvažniji glas. Nema tu velike filozifije. Nijedni izbori neće biti laki, ali nećemo izgubiti ni lokalne, ni druge izbore, ako ih bude“, završio je on.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here